Het was dringen in de hal van De Brake zaterdagavond, waar vijf verenigingen stonden te wachten tot de deuren opengingen voor de Sterrencup 2020. Deze medaillewedstrijd van ZPC Nunspeet wordt georganiseerd buiten de competitiewedstrijden om. Naast de thuisploeg hadden de Zuiderzeezwemmers uit Dronten, De Vrije Slag uit Ede, Triton Putten en ‘goede buur’ De Hokseberg uit ’t Harde  een zwemploeg afgevaardigd naar Nunspeet.

Glunderende medaillewinnaars

Gezwommen werd er op 30 programmanummers, in diverse leeftijdscategorieën en verdeeld over verschillende zwemslagen. Op al deze onderdelen werd fel gestreden om de medailles. In de pauze waren de eerste uitslagen bekend en zijn de eerste medailles al uitgereikt. Daarvoor was de wethouder sport, Mark van de Bunte, aanwezig. Hij mocht de glunderende gelukkigen de speciaal voor deze wedstrijd uitgezochte medailles uitreiken. ‘Vanuit de gemeente zijn we heel blij met dit soort evenementen, die de sport onder de jeugd stimuleren. Wat verder direct opvalt is dat er zo veel officials nodig zijn om een wedstrijd mogelijk te maken. Mooi om te zien dat zo veel mensen bereid zijn hier op zaterdagavond een bijdrage aan te leveren’, aldus Van de Bunte.

Applausopkomst

Dat vonden de zwemmers van Nunspeet ook. Zij hadden bedacht  de officials te verwelkomen met een applausronde, terwijl het nummer ‘Stand up for the champions’  uit de speakers schalde. Een gebaar dat de 17-koppige wedstrijdleiding zeer kon waarderen. Ook de trainers van ZPC Nunspeet – die week in week uit drie tot vier keer in de week de trainingen van de jeugd begeleiden – werden door de zwemmers ten overstaan van het eigen thuispubliek in het zonnetje gezet.

Feestelijke wedstrijd

De Nunspeetse zwemvereniging had er sowieso een feestelijke wedstrijd van gemaakt. In de hal van het zwembad was een stand met zwemkleding aanwezig. Alle deelnemers kregen een aandenken aan de Sterrencup . Aan het einde van de avond verliet iedere vereniging met een aantal trotse medaillewinnaars De Brake. ZPC Nunspeet kan terugkijken op een geslaagde editie van de Sterrencup.

Op de foto de zwemselectie

Foto van George Hertel