In januari 2017 hebben een aantal politieke partijen, de ouderenbonden KBO-PCOB en Omroep Max het landelijk manifest ,Waardig ouder worden’ ondertekend en maatschappelijke organisaties opgeroepen hetzelfde te doen. Ook in Nunspeet is daar gehoor aangegeven. Het manifest is overgenomen door de gemeente Nunspeet met het doel om initiatieven en samenwerkingsverbanden te stimuleren met betrekking tot de thema’s: ,Ontmoeting, langer thuis blijven wonen en dementie’.

Vrijdagmiddag ondertekenden 23 organisaties in de raadszaal dit manifest. Met de ondertekening laten zij weten ouderen te waarderen en te respecteren. De ondertekening is geen vrijblijvende zaak, maar de organisaties verbinden zich met het doel om zich in te spannen voor het welzijn van de ouderen in de gemeente Nunspeet.

In zijn welkomstwoord gaf wethouder Gert van den Berg aan het belangrijk te vinden dat we met z’n allen ons inzetten voor het welzijn van de ouderen met het motto ,Iedereen telt mee”. Het programma werd ondersteund met een boeiende inbreng van Tommie Niessen, verpleegkundige, publicist en schrijver van het boek ,Tommie in de zorg. Hij gaf een inkijkje in het werk onder ouderen, waarbij het voor hem belangrijk was om de positieve kanten van het werken in de zorg te benadrukken.

Deze positieve boodschap wilde hij graag overbrengen in de hoop dat zijn positivisme aanstekelijk zal werken en verder gebracht zal worden. Daarna kregen alle vertegenwoordigers van de participerende organisaties de gelegenheid hun handtekening te zetten onder het manifest. (Tekst www.nunspeet.nu)

Namens onze club heeft voorzitter Monique van der Borg dit manifest ondertekend.