Op zaterdagmiddag waren de dames van Nunspeet naar Barneveld afgereisd. De uitwedstrijd tegen DWK 2 stond op het programma. De dames staan in het klassement één plaats boven DWK met twee punten los.

Ondanks de winst vorige keer in de thuiswedstrijd kwamen onze dames toch al heel snel in de eerste periode op een 1-0 achterstand. Het tweede doelpunt was in deze wedstrijd ook niet voor Nunspeet, DWK sloot de eerste periode af met een 2-0 voorsprong.

Even snel als dat DWK in de eerste periode scoorde, scoorde Marit Bonestroo in de tweede periode de 2-1. Kort daarna werd Shannon van Zelm naar de kant gestuurd en DWK wist uit deze man meer situatie een doelpunt te maken (3-1). Ook Nunspeet kreeg daarna een man meer, en wist het net te vinden (3-2). Met nog anderhalve minuut te spelen in de tweede periode kregen onze dames nog eens een keer een man meer, maar hieruit wisten ze niet te scoren. In de laatste dertig seconden van deze periode wist DWK nog wel een keer de bal achter keepster Esmay Lokhorst te krijgen (4-2).

In de derde period werd er door beide teams niet gescoord. Wel kreeg Nunspeet tot twee keer toe een man meer. Ook Aïsha Shokir kreeg nog een U20, maar ook DWK wist deze periode niet te scoren.

En met nog anderhalve minuut te spelen in de laatste periode besliste DWK definitief de wedstrijd. De dames verloren uit tegen DWK helaas met 5-2.

Nunspeet heeft in deze wedstrijd letterlijk en figuurlijk moeten knokken om maar tot een uitgespeelde kans te komen. DWK speelde anti-waterpolo en ook de scheidsrechters floten niet bepaald in het voordeel van onze dames. Jammer, want er had zoveel meer in gezeten en een paar goede scheidsrechters op de kant had al een stuk gescheeld.