De wedstrijdzwemmers van ZPC Nunspeet hebben afgelopen zaterdag de derde wedstrijd van het seizoen gezwommen. Na eerdere wedstrijden in Nijkerk en Putten was deze wedstrijd in de eigen Brake. Voor volle tribunes konden de zwemmers hun eigen publiek laten zien wat ze konden. En dat hebben ze met overtuiging gedaan.

Direct al op het openingsnummer, de estafettes bij de jongens, werd de toon gezet. Een gelegenheidsteam bestaande uit Hendrie Mulder, Tim Kuipers, Robin van Klompenburg en Rens Hoekerd, zette een hele goede tijd. Dat hielden de Nunspeetse zwemmers de hele wedstrijd vol. Zo zwom Carmen van Beekhuizen maar liefst drie persoonlijke records en verbeterde Mirthe Leeflang zich op de 200 meter wisselslag met bijna 20 seconden. Ook de afsluitende estafettes bij de senioren leverden snelle tijden op. ‘Noord Veluwe dreigde langszij te komen, maar dat kon ik natuurlijk niet laten gebeuren’, lacht Pascal Mulder, die voor Nunspeet nipt als eerste aantikte op de slotafstand.

 ‘We zijn dit jaar met name in de breedte sterker. Deze wedstrijd misten wij bijvoorbeeld een paar dames die normaal in de estafetteploeg zwemmen. Dat kunnen we nu gemakkelijk opvangen met andere meiden, die dan ook gewoon hele goede tijden zwemmen. Dat maakt het voor ons als coaches gemakkelijker’. Aan het woord is Leo Veersma, één van de coaches van Nunspeet. ‘Er wordt goed getraind en de ploeg heeft veel plezier met elkaar. Dat zie je in de resultaten terug. We benaderen deze wedstrijden als een team, waarbij we met z’n allen een goede prestatie als vereniging willen neerzetten en bovendien veel plezier willen beleven aan de sport. Dat lukt dit seizoen erg goed.’

Deze wedstrijd hebben acht jonge Nunspeetse zwemmers hun debuut gemaakt in een officiële wedstrijd. ‘Zij hebben het geweldig gedaan’, zegt Daniëlle van ’t Hul, de coach van de minioren die de nieuwelingen heeft begeleid bij hun eerste wedstrijd. ‘Ook hier zie je de teamspirit. Alle debuterende zwemmers hebben een oudere zwemmer als mentor gekregen, die hen begeleidde bij hun eerste wedstrijd. We begrijpen dat zo’n eerste wedstrijd best spannend is. Als de oudere jeugdleden dan gelijk klaar staan om de nieuwelingen te helpen, dan zijn we enorm trots op die gasten.’

Nunspeet zwemt dit jaar in de 2e klasse van regio Oost. In De Brake nam Nunspeet het op tegen Noord-Veluwe uit Wezep en De Hokseberg uit ’t Harde. Uit de 3e klasse deden Triton Putten, Flevo Nijkerk en Hatto Heim uit Hattem mee. Tijdens de wedstrijd werd al duidelijk dat Nunspeet goede tijden zwom. Toen later de uitslagen uit de andere zwembaden binnenkwamen werd dit nog eens bevestigd. Nunspeet is deze competitieronde als tweede geëindigd. Ook in de totaalstand staat ZPC Nunspeet knap tweede. In de wetenschap dat de eerste drie ploegen voor promotie in aanmerking komen, is de kans daarop levensgroot. ‘Met nog één wedstrijd te gaan moeten we dit kunnen afmaken’, aldus een tevreden Veersma.