Aanstaande zaterdag 15 september begint voor veel van onze teams de waterpolocompetitie 2018-2019. Voorafgaand een traditioneel kijkje in de glazen bol.

Heren 1
Afgelopen seizoen eindigden de mannen van coach Dennis Kuipers op een 2e plaats in de eindstand van de competitie. Uiteindelijk bleek deze plek net voldoende om als nog te promoveren naar de 3e klasse bond.

Gerben Ebbers en Henri de Bruin doen een stapje terug. Wiebe Ebbers (H2), Ruben Lokhorst en Reinoud Bast (H3) nemen hun plaats in.

Hans Mulder wordt de hoofdcoach met Dennis Kuipers als zijn assistent.

In de competitie treffen ze ploegen uit het Noorden en Oosten van Nederland, de verwachtingen van spelers en staf zijn hooggespannen. Handhaven met bij voorkeur een plek in de middenmoot is de doelstelling van de mannen.

Dames 1
Onze dames hebben afgelopen seizoen prima gepresteerd. Tijdens de laatste wedstrijd van het vorige seizoen pakten ze de dik verdiende kampioenstitel.

Dit jaar mogen ze het in de 1e klasse gaan proberen. Een hele uitdaging voor deze jonge ploeg.

Ashley de Jong (Polar Bears) en Margriet Odink (gestopt) verlaten de selectie. Ook dit jaar zullen de dames door Dian Bonestroo en Peter de Jong getraind en gecoacht worden.

Het doel van de Dames is handhaven in de eerste klasse.

Heren 2
Heren 2 komt dit jaar uit in de 2e klasse van regio Oost. Door een foutje van de KNZB/Sportlink kon het team niet als H3 ingeschreven worden.

Danny Rekers, Geert Polinder, Gerben Mulder, Marijn Drost, Peter van de Kolk Richard Kok en Wim Rekers blijven in het team aangevuld met Yannick Ponsteen en Stefan van Engelen (H3).

Robbert Hup (H1) zal de eerste wedstrijden als gastspeler meedoen. Richard Kok en Yannick Ponsteen zullen ook als gastspeler bij H3 ingezet worden.

Robbert Hup vormt samen met Oscar Wong de technische staf.

Handhaven is prioriteit nummer 1 voor de mannen.

Heren 3
Door het kampioenschap van vorig seizoen speelt H3 dit jaar in de 1e klasse voor reserve teams van regio Oost. Nooit eerder speelde een team van Nunspeet in deze klasse. Door een foutje van de KNZB/Sportlink werd het team niet als H2 ingeschreven.

Een kern van het H3 van vorig seizoen (Evert de Bruin, Klaas de Bruin, Stefan Hofman en Corné Ponsteen) speelt in dit team. Het team wordt aangevuld met Gerben Ebbers en Henri de Bruin (H1), Aron Drost en Arie Schuurkamp (H2) en Robert van Rossum (H4).

Daarnaast zullen Cliff Hertel en Wiebe Ebbers (H1) en Richard Kok en Yannick Ponsteen (H2) ingezet gaan worden als gastspeler.

Mariella Mulder en Gert Ponsteen vormen de technische staf van het 3e.

De mannen zijn super gemotiveerd en er wordt al stiekem gedroomd over een top 5 klassering.

Heren 4
De mannen van het 4e komen dit jaar uit in de 4e klasse van regio Oost.

Keeper Niels Verwoerd komt na een jaartje stoppen weer terug. Het keepersprobleem is hiermee ook opgelost. Christo Willemsen heeft aangegeven te stoppen.

De mannen met inmiddels zo’n 687 jaar waterpolo ervaring gaan voor de hoogst mogelijke klassering.