Optiek van Veen sponsort aan het begin van dit seizoen maar liefst 14 (!!) wedstrijdballen voor onze waterpoloërs. Als sponsor zijn ze al jarenlang betrokken bij onze club.

Over OPTIEK VAN VEEN:

Optiek van Veen biedt al meer dan 60 jaar (oog en oor) zorg. “We zijn een zorgfamilie en willen iets voor de mensen betekenen. Dat is altijd voor ons de missie geweest en ook in deze tijd willen we op ons terrein voor de mensen zorgen. Ja we verdienen er ook ons brood mee, maar mensen staan in ons werk centraal. Wat kunnen we voor hen doen?”.

Optiek van Veen is in Nunspeet, en ver daar om heen, een begrip. Het begon met opa van Veen in 1952 in een pandje aan de Dorpsstraat. Hij nam de zaak van Horlogerie en Optiek Van Kernebeek over. Niet veel later werd met de brillen het pandje betrokken op de hoek van de Markt (nu De Haphoek). In 1992 verhuizen ze naar het huidige adres (Dorpsstraat 25), waar, na een grondige verbouwing, een prachtige zaak is verrezen.

Optiek van Veen zocht en zoekt steeds weer naar nieuwe ontwikkelingen. Zo maakte zoon Henk van Veen in 1980 naam als ware pionier op het gebied van contactlenzen en werden voor het eerst computergestuurde oog meettechniek toegepast. Dit zou hem tot drie keer toe een uitnodiging opleveren voor oogscreening bij de deelnemers aan de Olympische Spelen (in 1992 de Winterspelen in Albertville Frankrijk, in 1996 de Zomerspelen in Atlanta Verenigde Staten en in 1998 de winterspelen in Nagano Japan).

Waar Optiek van Veen met opa begon als brillenzaak en de contactlenzen voornamelijk door zoon Henk werden toegevoegd, is de zaak met kleinzoon Hendri verder uitgebreid met optometrie en deskundigheid op het gebied van horen. Hendri: “Met al deze aspecten kunnen we op meerdere terreinen heel veel betekenen voor onze klanten”.

Breng eens een bezoek aan de winkel, ze staan voor u klaar om u te voorzien van deskundig advies.

Op de foto zijn Hendri van Veen (eigenaar Optiek van Veen) en Gert Ponsteen (sponsorcommissie) druk bezig om de 14 wedstrijdballen op te pompen.