Door personele problemen vorig seizoen van zowel Heren 3 als Heren 4 besloot de waterpolocommissie om voor het seizoen 2023-2024 beide teams samen te voegen.

Het resultaat daarvan was dat er een team met maar liefst 21 spelers ontstond. Gezien het feit dat een aantal spelers een jeugdteam coacht, als scheidsrechter fungeert of dat door werk niet iedereen altijd beschikbaar is, geen overbodige luxe.

Aan de start van de competitie waren er in de 4e klasse A regio Oost nog 10 teams ingedeeld, gedurende de competitie trokken 2 teams zich terug. Uiteindelijk stonden er 8 teams en 14 wedstrijden op het programma.

De tegenstanders van dit seizoen waren Deltasteur H3, Steenwijk H1, ZEW/Triton H3, ZZZ H1, Swol 1894 H6, De Houtrib H4 en ZPC Hatto Heim H1.

Afgelopen zaterdag speelden de mannen tegen de nummer 2 in de tussenstand van de competitie Deltasteur H3 en bij winst of een gelijkspel waren ze met nog 3 wedstrijden te spelen niet meer in te halen door de mannen uit Kampen. De uitwedstrijd in Kampen wisten de Nunspeters op 10 februari jl. met 4-10 te winnen. 

Met een volle spelersbank en een goedgevulde tribune in een sfeervol zwembad De Wiltsangh werd de wedstrijd gespeeld. Nunspeet nam, tot tevredenheid van coach Gert Ponsteen, meteen het initiatief en ze wisten direct een ruime voorsprong te nemen die ze niet meer uit handen gaven. Het feit dat Deltasteur maar met 7 spelers aanwezig was hielp zeker daarbij. Met een eindstand van 18-3 was het kampioenschap van de Feuerstein boys een feit!

Periode standen: 4-0; 5-1; 3-1; 6-1.

Doelpuntenmakers: Jos Brands 4x, Jeroen Vloemans 4x, Harold Mensink 2x, Roy de Jong 2x, Michel Vloemans, Marcel Rot, Peter van de Kolk, Robert van Rossum, Dennis Kuipers en Herwin Bos allen 1x.

Na 11 wedstrijden zijn ze met 33 punten nog steeds ongeslagen en hebben ze een doelsaldo van 126 voor en 53 tegen.

Direct na de wedstrijd werden de mannen gehuldigd. Per tweetal waren de namen op het scorebord te zien en werden ze namens de waterpolocommissie door Marit Bonestroo naar voren geroepen. Uit handen van voorzitter Monique van de Borg en secretaris Jacolien Ponsteen ontvingen ze vervolgens de traditionele kampioensmedaille. Daarna trakteerde trainer Clifford Hertel de mannen op taart. Vervolgens werd de officiële kampioensfoto genomen.

Daarna werd het kampioenschap in het sportcafé tot in de vroege uurtjes uitbundig gevierd. Harrie Petersen zorgde namens het horeca team van De Wiltsangh voor een grote schaal met warme hapjes wat er in ging als koek bij de spelers en aanhang.

Danny Rekers, Dennis Kuipers, Gerrit Voerman, Gert Ponsteen, Harold Mensink, Henk Hamer, Herwin Bos, Jaap Herderschee, Jeroen Vloemans, Johny van de Koot, Jos Brands, Marcel Rot, Michel Vloemans, Oskar Wong, Patrick Lunenborg, Peter de Jong, Peter van de Kolk, Robbert Hup, Robert van Rossum (speler en sponsor), Roy de Jong, Wim Rekers en trainer Clifford Hertel van harte gefeliciteerd met dit succes.