Betreft: Zwembad (aan de) Wezenland

Gisteren 14 juni jl. heeft de commissie Maatschappij en Middelen ingestemd met de plannen met betrekking tot het nieuwe zwembad.

Met de configuratie die beschreven is in een Visueel Plan van Eisen (VPvE) kunnen we als vereniging prima uit de voeten. Het plan voorziet, naast een aantrekkelijk recreatief deel, in een wedstrijdbad dat past bij de ambities en behoeften van onze vereniging.

Na ingebruikname van het nieuwe zwembad wordt er ook op het organisatorische vlak inzet van onze vereniging verwacht.

Deze verwachtingen zijn vastgelegd in een zogenaamde intentieverklaring. Een ondertekende intentieverklaring is voorafgaand aan de commissie vergadering door Harold Mensink en Gert Ponsteen, leden van de commissie nieuw zwembad van de Z. &. P. C. Nunspeet, aan wethouder Storteboom aangeboden.

De rol van onze vereniging zal hierdoor veranderen van klant en huurder naar partner en huurder. Een rol die wij met veel vertrouwen tegemoet zien.

Wij sluiten ons daarom graag aan bij de opmerking van wethouder Storteboom uit het persbericht van 1 juni jl. over de revitalisering van sportpark de Wiltsangh en de bouw van een nieuw zwembad: “Onze ambitie is een gezonde en vitale samenleving. Daar horen goede voorzieningen bij, ook om te kunnen sporten en bewegen. Als overheid én sportverenigingen willen we daar samen aan werken, met behoud van ieders identiteit”.

Op basis van de uitgangspunten in het VPvE zal er naar onze mening door de gemeente Nunspeet een hoogwaardig, duurzaam en multifunctioneel zwembad ontwikkeld gaan worden, een zwembad waar recreatie en sport hand in hand zullen gaan.

aanbieden intentieverklaring klein