Afgelopen zaterdag vond de derde zwemwedstrijd in het Minioren Circuit plaats in Lelystad. Voor de groep wat oudere zwemmers van de Zwem- en Poloclub Nunspeet was het de eerste keer dat er een lange afstand moest worden gezwommen. Voor een aantal was dat de 200 meter wisselslag of rugslag en sommige zwemmers moesten zelfs de 400 meter vrije slag (dat zijn maarliefst 16 banen) zwemmen. Vooral de 400 meter vrije slag voor dames was een groot succes. Rebecca Hack werd eerste en Lieve Ubink derde.

Op andere (kortere) afstanden waren er gouden medailles voor Joyce Vlijm en Mirte Leeflang. Verder werden er nog een groot aantal andere podiumplaatsen behaald door Nunspeetse zwemmers. Julia Slingerland mocht voor het eerst in haar zwemcarrière ook een medaille ophalen. Zij werd derde op de 50 meter vrije slag. Max Vlijm werd twee keer tweede en Danny Rekers twee keer derde. Naast goud haalde Joyce Vlijm ook nog een keer zilver en Lieve Ubink behaalde naast haar derde plaats ook nog een keer een tweede.

Elf podiumplaatsen is een vrij uitzonderlijke hoge score. Bovendien werden er ook weer de nodige persoonlijke records gezwommen. Joyce Vlijm spande de kroon en zwom op de 100 meter vrije slag een PR van 23 seconden. Hendrie Mulder snoepte op dezelfde afstand 11 seconden af van zijn PR. Sanne van Hoek en Carmen van Beekhuizen waren respectievelijk 13 en 12 seconden sneller dan hun oude PR op de 200 meter wisselslag. Danny Rekers zwom een dik PR van 12 seconden op de 200 meter rugslag. De trainersstaf kon zeer tevreden terugkijken op de prestaties van de zwemselectie.

Zwemselectie in Lelystad
Zwemselectie in Lelystad
Rebecca eerste en Lieve derde op de 400 meter vrije slag
Rebecca eerste en Lieve derde op de 400 meter vrije slag
Goud voor Joyce en brons voor Julia
Goud voor Joyce en brons voor Julia
Eerste plaats Mirte op 50 meter vrij
Eerste plaats Mirte op 50 meter vrij