foto 1 (2)Sterre Veersma en Raphael Mennen wisten zich te plaatsen voor de Nederlandse Jeugd en Junioren kampioenschappen lange baan. Deze wedstrijd werd gezwommen in het 50 meter lange Pieter van den Hoogenband zwemstadion in Eindhoven. Beiden namen drie afstanden voor hun rekening. Raphael zwom de 400 vrij, 200 rug en 200 school. Sterre kwam op de 50, 100 en 200 vrij in actie. Voor Raphael was het zijn debuut op het NJJK.

Raphael deed donderdag de aftrap op de 400 vrij. Met een dik persoonlijk record van bijna 8 seconden steeg hij twee plaatsen in het klassement naar een 45e plaats. Dat gaf hem vleugels voor zijn tweede afstand, die hij op vrijdagmorgen zwom. Hij tikte net boven zijn inschrijftijd aan en eindigde als 42e op de 200 rug. Sterre nam op vrijdagavond het stokje van Raphael over en zwom de 50 vrij. Ook zij tikte vlak boven haar inschrijftijd aan en werd 38e in het deelnemersveld van de meisjes junioren 2. Alsof ze het samen hadden afgesproken haalden ze beiden zaterdag 5 en bijna 5 seconden van hun tijd af. Sterre kwam het eerst in actie op de 200 vrij. Zij trakteerde zichzelf op een mooie eindtijd van 2.23.29. Naast dit dik persoonlijk record leverde haar dit een stijging van 23 plaatsen op in het klassement en eindigde zij uiteindelijk als 21e. Ook Raphael trakteerde zichzelf op een dik persoonlijk record. Hij wist maar liefst 4.92 seconcen eerder aan te tikken op de 200 school. Ook hij steeg hiermee in het klassement van een 35e naar een 30e plaats. Voor Raphael zat de wedstrijd met de andere jongens junioren 2 er na de 200 school op. Sterre toog zondag nog een keer naar Eindhoven om haar favoriete afstand de 100 vrij te zwemmen. Dat ze er zin in had was aan haar tijd goed te zien. Ze wist de 100 vrij 0.48 seconden sneller af te leggen en eindigde hiermee op een 31e plaats. Wat haar een stijging van 3 plaatsen in het klassement opleverde.

Sterre en Raphael jullie kunnen terug kijken op een goed gezwommen NJJK. Goed gedaan allebei. En hopenlijk zijn jullie volgend jaar weer van de partij.