Dames 1 had gisteren een pittige wedstrijd tegen Swol 1894 dames 2 op het programma staan. Swol staat op de 6e plaats, waar Nunspeet Dames 1 op de 8e plaats staat in het klassement.

In de eerste periode kwam Nunspeet al snel op achterstand. Aan het einde van de periode was dit een verschil van 5 doelpunten, waarvan één een strafworp. In de laatste paar seconden maakte Marit Bonestroo een prachtig doelpunt vanaf eigen helft. Daarmee was de stand 5-1.

In de tweede periode was Swol niet effectief en werd er door hen niet gescoord. Wel maakte Gerjanne Tjeerdsma een doelpunt (5-2).

In de derde periode werd er een doelpunt gemaakt door Shannon van Zelm. Uit de man meer situatie in het voordeel van Nunspeet werd helaas niet gescoord. Kort daarna kreeg Aisha Shokir een U20, maar ook door Swol werd de man meer situatie niet benut.

In het begin van de vierde periode kwam Nunspeet nog erg dichtbij Swol door een doelpunt van Berdien Reiman (5-4), maar dit mocht niet baten, want Swol liep al snel uit. Met nog ongeveer 2 minuten te spelen kreeg Nunspeet een strafworp tegen die gestopt werd door keepster Esmay Lokhorst. Na de gestopte strafworp liep Swol verder uit en was de uiteindelijke stand 10-4.

Met deze verloren wedstrijd staan de dames nu op plaats 9 in het klassement.