Debuut voor Sterre Veersma en Jelle Opmeer, dubbel zilver voor Wietse Waninge.

DSCN2447Sterre Veersma, Jelle Opmeer en Wietse Waninge hadden zich weten te plaatsen voor de Nederlandse Jeugd en Junioren Kampioenschappen, welke van 19 t/m 22 juni werden gehouden in het Sloterparkbad in Amsterdam. Voor Sterre en Jelle was het hun debuut op dit grote toernooi. Wietse nam voor het vierde opeenvolgend jaar deel, hetgeen resulteerde in dubbel zilver.

Jelle had zich op drie afstanden weten te plaatsen, de 100 en de 200 school en de 200 wissel. Op de 100 en de 200 school tikte hij een fractie van een seconde boven zijn tijd aan. Hij werd hiermee 19e op de 200 school en 25e op de 100 school. Op de 200 wissel, zijn laatst te zwemmen afstand wist hij een persoonlijk record te zwemmen en haalde 1,61 seconde van zijn inschrijftijd af. Hij eindigde hierdoor op een mooie 38e plek bij de jongens junioren 1.
Sterre legde de 100 vrij af in 1.12.02. Hiermee wist zij zich prima staande te houden op de 59e plek bij de meisjes junioren 1. Beiden kwamen voor Z en PC Nunspeet in actie.
Wietse, oud zwemmer van Z en PC Nunspeet en sinds dit seizoen uitkomend voor AZ en PC Amersfoort kwam uit op zijn favoriete afstanden, de 100 en de 200 school. Hij had zich respectievelijk als vierde en derde weten te plaatsen. Zijn doel was dan ook een persoonlijk record zwemmen en het liefst met twee medailles terug naar Nunspeet. Dankzij een mooie techniek en versnellen van tempo in de laatste 50 meter, wist hij op beide afstanden de nummer twee in de laatste meters voorbij te zwemmen, met twee keer een zilveren medaille als gevolg. Bij de 100 meter school was het verschil tussen zilver en brons slechts 0.01 seconde in Wietse zijn voordeel. Daarnaast zwom hij met drie clubgenoten drie estafettes. Hiermee werden ze zevende op de 4 x 200 vrij, tiende op de 4 x 100 vrij en zestiende op de 4 x 100 wissel.
DSCN2450 (Kopie)

Voor Sterre en Jelle was het fantastisch ervaring op te doen bij een Nederlands kampioenschap. Wietse heeft laten zien dat hij veel groei heeft doorgemaakt het afgelopen seizoen. We hopen dat Sterre en Jelle hem hierin de komende jaren gaan volgen.
DSCN2445 (Kopie)