Na het behaalde kampioenschap van vorig seizoen speelde Heren 3 dit seizoen in de 2e klasse B van regio Oost (Gelderland en Overijssel). De 2e klasse B bestaat dit seizoen uit 5 standaard teams en 7 niet standaard teams.

Volgens de promotie- degradatie regeling komen zowel het hoogst geklasseerde standaard team als het hoogst geklasseerde niet standaard team voor promotie in aanmerking.

De mannen hadden aan het begin van het seizoen de doelstelling handhaving en bij voorkeur een plek in het linker rijtje. Na een stroeve start (3x verlies in de eerste 5 wedstrijden) werd er geen wedstrijd meer verloren en kwam promotie in zicht.

Op zaterdag 10 maart jl. speelden de mannen tegen het momenteel als 12e geklasseerde DWK H3 uit Barneveld. Jammer genoeg was trainer/coach Hans Mulder in verband met een buitenlandse zakenreis afwezig. Teammanager Gert Ponsteen en Mariella Mulder namen zijn coach taken over. 

Keeper Evert de Bruin kon op het laatste moment niet mee doen vanwege een doe het zelf ongelukje “niet dodelijk maar vanavond zit het er niet in”, Stefan Hofman keepte de wedstrijd.

Eerder dit seizoen wist Nunspeet H3 de uitwedstrijd al met 14-3 te winnen van de Barnevelders, deze wedstrijd deden ze het nog eens dunnetjes over en werd DWK met 10-5 aan de kant gezet.

Door deze overwinning is Nunspeet H3, met nog 4 wedstrijden te spelen, gepromoveerd naar de 1e klasse reserve van Regio Oost. Ze zijn niet meer in te halen door de concurrentie als het hoogst geklasseerde niet standaard team.

Er wacht de mannen nog een spannend toetje. Nunspeet H3 staat momenteel eerste in de stand van de competitie en is nog volop in de race voor het kampioenschap. In de komende weken wordt de strijd om de titel beslist.

Het bestuur en de waterpolocommissie zijn enorm trots op het team bestaande uit Evert de Bruin (aanvoerder), Klaas de Bruin, Stefan Hofman, Yannick Ponsteen, Reinoud Bast, Corné Ponsteen, Ruben Lokhorst, Jasper Mulder, Michel Tjeerdsma, Stefan van Engelen, Hans Mulder (coach) en Gert Ponsteen (teammanager) en wensen de mannen heel veel succes toe bij de laatste wedstrijden.