Al heel lang hing de datum van 1 maart in de lucht als (voorlopige) openingsdatum van ons nieuwe zwembad De Wiltsangh.

Door leveringsuitdagingen kan deze datum net niet gehaald worden.

Op zichzelf niet erg want we nemen liever een zwembad in gebruikt dat perfect is dan een zwembad waar nog wat aan moet gebeuren.

We kunnen tot die tijd ook gewoon nog in De Brake terecht!

De openingsdatum staat nu voor 23 maart as. gepland.

Sportbedrijf Nunspeet organiseert voor de ingebruikname nog een rondleiding en een introductie in het nieuwe zwembad.

Binnenkort krijgen jullie bericht hoe het gaat met de trainingen in de week van de verhuizing (20-22 maart), het bestuur gaat daarover nog even nadenken.

Op zaterdag 25 maart staat er om te beginnen een mooie competitieronde waterpolo op het programma en op zaterdag 1 april is er een zwemwedstrijd gepland.

Kortom we gaan het seizoen 2022-2023 lekker afronden in De Wiltsangh.

Lees hieronder het bericht van de gemeente Nunspeet.

Donderdag 23 maart is de eerste dag dat Sportief Recreatiecentrum De Wiltsangh voor iedereen in gebruik is. Er werd gewerkt naar een datum van 1 maart 2023, maar vanwege leveringsuitdagingen is deze datum bijgesteld. Het internet functioneert nog niet goed, omdat een centraal onderdeel – dat ervoor zorgt dat onder andere deuren, toegangspoortjes, kluisjes en kassa op elkaar zijn afgestemd – is vertraagd. Hierdoor zijn ook enkele verplichte keuringen en testen vertraagd.

Wethouder Mark van de Bunte “Er is keihard gewerkt en wij kunnen niet wachten om de prachtige accommodatie zo snel als mogelijk aan iedereen te laten zien. Daarom laten we de aankomende weken – waar mogelijk – diverse toekomstige gebruikers (zoals sportverenigingen) alvast kennismaken met de accommodatie en openen we op 23 maart de deuren voor iedereen.”

De activiteiten in De Brake gaan tot die tijd door. Zodra ook buiten de verdere aankleding en aanplanting van onder meer het groen is aangebracht, vindt de officiële opening plaats.