Aanstaande zaterdag 1 april staat er een spannend potje waterpolo op het programma in zwembad De Koekoek in Vaassen.

Om 19.15u speelt Nunspeet H3 de kampioenswedstrijd tegen ZVV Vaassen H1.

Inmiddels heeft het team van Hans Mulder en Gert Ponsteen een voorsprong van 9 punten op concurrent Flevo H4 uit Nijkerk en hebben ze nog 1 punt nodig. Bij winst of een gelijkspel zijn de mannen, met nog 2 wedstrijden te spelen, niet meer in te halen.

Bij verlies zullen de Nunspeters in de resterende 2 wedstrijden dat puntje moeten halen, tenzij Flevo H4 nog punten morst.

Het jonge team, met een gemiddelde leeftijd van 18,2 jaar, presteert dit seizoen boven verwachting. Handhaving in de 3e klasse A was in eerste instantie de doelstelling van het team, maar gedurende het seizoen kwam een hoge klassering steeds meer in beeld en werd de doelstelling bijgesteld.

De thuiswedstrijdwedstrijd wist Nunspeet eerder dit seizoen nipt met 4-2 te winnen, winst in deze wedstrijd is dus niet vanzelfsprekend!

Als het team kampioen wordt komen de spelers en begeleiding direct naar zwembad De Brake en worden ze na afloop van de dameswedstrijd (ca. 21.15u) gehuldigd en ontvangen ze de felbegeerde kampioensmedaille.