IMG-20160110-WA0001 (2)Dit weekend was het zwembad Rozengaarde in Doetinchem het decor van de Gelderse A kampioenschappen. Voor onze vereniging hadden Sterre Veersma en Raphael Mennen zich voor in totaal vier afstanden weten te plaatsen. En niet zonder resultaat. Sterre kreeg tweemaal brons om gehangen. Daarnaast wist Sterre twee en Raphael één persoonlijk record te zwemmen.

Sterre beet op zaterdag de spits af op de 100 vrij. Met een inschrijftijd van 1.03,12 had ze zich in de snelste serie weten te plaatsen bij de meisjes junioren 3. Ze wist een mooi persoonlijk record te zwemmen en verbeterde haar tijd naar 1.02,62, hetgeen haar een bronzen medaille opleverde. Zondag was Sterre weer als eerste aan de beurt. Haar prestatie van zaterdag smaakte naar meer. Ook haar tweede afstand, de 200 vrij wist ze om te zetten in een bronzen medaille. Ze tikte hierbij vlak boven haar inschrijftijd aan. Raphael kwam op zijn favoriete afstand de 100 school in actie, waarbij hij 0,11 seconden sneller was dan voorheen. Zijn tijd van 1.17,02 was goed voor een achtste plaats in het  klassement van de jongens junioren 3.  Aan het eind van een lang toernooi mocht Sterre nog de 200 wissel zwemmen, waar zij 0,09 seconden eerder aantikte dan voorheen. Een mooie vierde plaats viel haar hiermee ten deel.