DSCN3877 (2) Ruim 800 deelnemers deden afgelopen weekend mee aan de Nederlandse Jeugd en Junioren Kampioenschappen in het Sloterparkbad in Amsterdam. Onder hen ook Sterre Veersma, lid van onze vereniging en oud leden Jelle Opmeer, inmiddels uitkomend voor Octopus uit Wapenveld en Wietse Waninge zwemmend voor AZ&PC uit Amersfoort.
Sterre eindigde als 33e, Jelle tikte als 26e aan en Wietse kwam met dubbel zilver en één keer goud naar huis.

Sterre stond tijdens de vrijdagmiddagsessie op het startblok. Haar deelname had zij te danken aan haar tijd die zij zwom op de 50 vrij een paar weken geleden tijdens de competitiewedstrijd. Haar inschrijftijd van 30.22 leverde haar een 34e plaats op de startlijst op. Na een goed gezwommen race, tikte zij bij de meisjes junioren 1 na 29.95 aan. Daarmee klom ze een plaats in het eindklassement naar een 33e plaats en was zij erg blij dat zij de magische grens van 30 seconden had doorbroken.

Jelle had zich op de valreep, vlak voor het sluiten van de inschrijvingen weten te plaatsen. Samen met de andere jongens van de junioren 2 ging hij de strijd aan op de 100 school. Helaas wist hij er geen persoonlijk record uit te halen. Hij was op de 26e plaats terug te vinden op de uitslagenlijst.

Wietse kwam op vrijdag, zaterdag en zondag in actie. Alle voorgaande jaren nam hij het tegen leeftijdsgenoten op. Dit jaar moest hij voor het eerst zwemmen tegen de jongens van zijn eigen leeftijd en één jaar ouder, jeugd 1 en 2. Hij stond op de 50 en de 100 school als zesde geplaatst en op de 200 school als vijfde. Van te voren was hij er mentaal helemaal klaar voor en had zich voorgenomen goed op zijn keerpunten en slagfrequentie te letten. Dit was op alle afstanden terug te zien in de resultaten. Zijn tot nu toe snelst gezwommen tijd op de 50 school van 30.30 wist hij terug te brengen naar een tijd van 29.36 en leverde hem een zilveren medaille op. Op zaterdag wist hij vriend en vijand te verrassen door meer dan 7 seconden van zijn tijd af te halen. Slechts 24 honderdste tikte hij na de nummer één als tweede aan en haalde hij andermaal zilver. Zondag moest hij eerst de series zwemmen om zich te plaatsen voor de finale. Met een tijd van 1.03.85, weer een persoonlijk record, plaatste hij zich als tweede voor de finale. In de finale gooide hij er nog een schepje bovenop en tikte in een tijd van 1.03.35 als eerste aan. Weer een persoonlijk record en gouden medaille en Nederlands kampioen.