Na 2 opeenvolgende kampioenschappen in de seizoenen 2016-2017 en 2017-2018 speelde Heren 3 in het afgelopen seizoen 2018-2019 in de hoogste klasse voor reserve teams in regio Oost (Gelderland en Overijssel) van de KNZB.

Doelstelling van de mannen was handhaven en als het kon een plek in het linkerrijtje. Die doelstelling werd gehaald, de mannen stonden vanaf het begin van de competitie voortdurend op plek 3 en na de 3-8 winst op naaste concurrent V. Z. &. P. C. H2 (Vriezenveen), de beste wedstrijd van het seizoen, namen ze plek 2 over op de ranglijst. Aan het einde van de competitie moesten ze alleen ENC Arnhem H2 voor zich dulden.

Half mei kreeg de waterpolo secretaris van de Z. &. P. C. Nunspeet een bericht van de KNZB dat deze 2e plek als nog recht gaf op promotie naar de landelijke 2e divisie voor reserve teams. Een onverwachte verrassing voor de ploeg van coach Mariella Mulder en assistent coach Gert Ponsteen. “Het zal moeilijk worden, maar we hebben er alle vertrouwen in. En als het niet lukt om ons te handhaven wordt het in ieder geval een heel leerzaam seizoen” aldus de technische staf.

Voor de Z. &. P. C. Nunspeet is dit een unieke situatie, nooit eerder in het 46-jarige bestaan van de vereniging acteerden 2 teams op landelijk niveau. In het seizoen 2019-2020 speelt Heren 1 in de landelijke 3e divisie voor standaard teams en speelt Heren 2 in de landelijke 2e divisie voor reserve teams.

Evert de Bruin, Klaas de Bruin, Henri de Bruin, Stefan Hofman, Yannick Ponsteen, Robert van Rossum, Corné Ponsteen, Richard Kok, Gerben Ebbers, Aron Drost, Clifford Hertel, Arie Schuurkamp, Wiebe Ebbers, Mariella Mulder en Gert Ponsteen van harte gefeliciteerd met dit succes!