Aansluitend op de spelregelquiz voor de jeugd gaf Jan Mensink (coach Schuurman BZC 1) een waterpolo clinic in zwembad De Brake.

De aanleiding hiervoor was een bedankje aan ex Nunspeet speler Lars van de Kamp, vorig jaar speler van Heren 3 en  gastspeler van het ere-divisie jeugdteam (onder 17 jaar) van Schuurman BZC. Dit seizoen speelt Lars bij Het Ravijn in Nijverdal.

Het was een leerzame waterpolo clinic waarin veel werd uitgelegd over het schieten en vangen en het midvoor en midachter spel. De internationals Bilal Gbadamassi en Mika Spelt lieten dit in verschillende oefenvormen zien.

Na de clinic speelde een selectie van Nunspeet bestaande uit Heren 1- Heren 2- en Heren 3 spelers een oefenwedstrijd tegen de jeugdspelers van Schuurman BZC aangevuld met de 2 internationals van die club.

Het was een spectaculaire wedstrijd waarin het spel op en neer golfde. Uitblinker was doelman Jenco Krooneman die tijdens deze wedstrijd 2 van de 3 strafworpen stopte. De ploeg uit Borculo won uiteindelijk met 9-6.