Na het behaalde kampioenschap van vorig seizoen mocht Heren 3 het dit seizoen in de 2e klasse B van regio Oost (Gelderland en Overijssel) proberen.

Aan het begin van het seizoen was de doelstelling handhaving en bij voorkeur een plek in het linker rijtje. Na een stroeve start in de competitie won Nunspeet vervolgens alle wedstrijden.

Afgelopen zaterdag speelden de mannen de “uitwedstrijd” tegen Heren 2. Deze wedstrijd wonnen ze met 6-4 (periode standen 2-1; 1-0; 2-2; 1-1). Door dit resultaat kon de ploeg van Hans Mulder en Gert Ponsteen voor het 2e achtereenvolgende seizoen de kampioensvlag hijsen.

Na de wedstrijd werden de spelers en staf één voor één naar voren geroepen en ontvingen ze van secretaris Jacolien Ponsteen de kampioensmedaille. Aansluitend werd het kampioenschap in het sportcafé uitbundig gevierd.

Nunspeet liet in deze competitie gerenommeerde ploegen uit de regio zoals Zignea 1 (Emmeloord), De Woelwaters 1 (Harderwijk) ruim achter zich.

Voor de club is door het kampioenschap en de bijbehorende promotie een unieke situatie ontstaan. Volgend seizoen spelen 2 heren teams in de 1e klasse (standaard en reserve) van regio Oost. Iets wat nog nooit eerder is voorgekomen in de 45-jarige club historie.

Het bestuur en de waterpolocommissie feliciteren het team, bestaande uit Evert de Bruin (aanvoerder), Klaas de Bruin, Stefan Hofman, Yannick Ponsteen, Reinoud Bast, Corné Ponsteen, Ruben Lokhorst, Jasper Mulder, Michel Tjeerdsma, Stefan van Engelen, Hans Mulder (coach) en Gert Ponsteen (teammanager), met dit geweldige resultaat!