Zet 9 jonge honden, 1 routinier keeper, een coach en teammanager met gezamenlijk zo’n 80 jaar waterpolo ervaring bij elkaar en je krijgt een team dat mee kan doen in de strijd om het kampioenschap!

Dat is zo’n beetje het verhaal van Heren 3 dit seizoen.

Aan het begin van dit seizoen waren er toch wel wat twijfels of de jonge mannen (met een gemiddelde leeftijd van 18,2 jaar) het wel zouden redden in de 3e klasse A. Handhaving was dan ook de 1e prioriteit van het team.

Terwijl het seizoen vorderde kwam een hoge klassering steeds meer in beeld en toen concurrent Flevo H4 in de eindfase van de competitie punten begon te morsen kwam een kampioenschap wel heel erg dichtbij.

Zaterdag 1 april stond de kampioenswedstrijd tegen ZVV 1 uit Vaassen op het programma. De mannen reisden, inclusief de trouwe supporters, af naar Vaassen. De wedstrijd in Nunspeet werd eerder dit seizoen met 4-2 gewonnen.

Over de wedstrijd kunnen we kort zijn, het was een echte kampioenswedstrijd met de spanning die daarbij hoort. Er moest minimaal 1 punt gehaald worden om het kampioenschap zeker te stellen. Dat lukte het team pakte een zwaarbevochten 5-7 overwinning.

Na de wedstrijd was de ontlading groot. Coach Hans Mulder en teammanager Gert Ponsteen werden geheel volgens de waterpolo traditie door de mannen in het water gegooid.

Daarna vertrokken de Heren snel richting zwembad De Brake voor de huldiging. Tijdens de huldiging schalde de kampioensmuziek uit de boxen.

Namens de waterpolocommissie riep Marit Bonestroo de spelers, staf en trainers  1 voor 1 naar binnen, zij had voor iedereen een persoonlijk woord. Onder luid gejuich van de stampvolle tribune ontvingen spelers en staf uit handen van secretaris Jacolien Ponsteen de felbegeerde kampioensmedaille.

Van de tot nu toe 16 gespeelde wedstrijden wist Nunspeet er 13 in winst om te zetten, 1 wedstrijd werd er gelijk gespeeld en 2 wedstrijden werden verloren. Met een doelsaldo van 111 voor en 75 tegen zijn ze ook daarin het best presterende team.

Evert de Bruin (av), Laurens van Rooyen, Stefan Hofman, Yannick Ponsteen, Reinoud Bast, Corné Ponsteen, Ruben Lokhorst, Jasper Mulder, Lars van de Kamp, Stefan van Engelen, Hans Mulder en Gert Ponsteen van harte gefeliciteerd met jullie kampioenschap, jullie hebben er heel hard voor gewerkt!

Trainers Dennis Kuipers, Ilse Sindorf en Peter de Jong ook van harte gefeliciteerd met dit succes dankzij jullie wekelijkse trainingen was het team het hele seizoen topfit en uiteindelijk door niks en niemand af te stoppen.

Teamsponsor ’t Campvelt Outdoor Lasergame ook hartelijk dank.

Kampioensfilmpje volgt z.s.m.