Dit weekend klonk er tweeentwintig keer het “op uw plaatsen” gevolgd door het fluitsignaal voor acht zwemmers van onze club. Het had twee keer eremetaal als gevolg, één keer goud en één keer zilver en er sneuvelden elf persoonlijke records.

Danny Bruijnes, Jelle Opmeer, Maurice Schlingemann, Lennart Drost, Daan Veldhuizen, Wietse Waninge, Shanna Willemsen en Wiebe Ebbers hadden allen limieten gezwommen voor de Gelderse A kampioenschappen. Iris Visser had zich als eerste weten te plaatsen op de 100 school. Helaas gooide een blindedarmoperatie roet in het eten. Iris we hopen dat je een volgende keer weer van de partij zult zijn.

Danny kwam in actie op de 100 rug, met een persoonlijk record van 2,53 seconden werd hij 10e, op de 50 vlinder, hier tikte hij met een 0,04 seconden snellere tijd als 7e aan en de 100 vrij, hij tikte als 12e  aan. Jelle werd 14e op de 100 rug met een persoonlijke record van 4,47 seconden, 11e op de 100 school, 15e  op de 50 vlinder en 11e   op de 100 vrij, hij snoepte op deze afstand 0,98 seconden van zijn tijd af. Maurice zwom de 100 rug, met een persoonlijk record van 6,51 seconden werd hij 9e, de 100 school, hier werd hij 7e, de 50 vlinder, waar hij vol trots als 1e aantikte, dit deed hij 3,34 seconden sneller dan voorheen en de 100 vrij, waar hij weer 3,10 seconden eerder aantikte en 6e    werd. Lennart werd 7e op de 100 rug, met een persoonlijk record van 1,57 seconden,  ging helaas te vroeg weg op de 50 vlinder en werd hierdoor gediskwalificeerd en  10e  op de 100 vrij. Daan zwom zaterdag de 100 scho0l en eindigde als 6e. Wietse veroverde een zilveren medaille op de 100 school, werd 6e op de 200 wissel, 7e op de 100 vrij, met een persoonlijk record van 1,28 seconden en werd ook 7e op de 100 vlinder. Shanna zwom op zondag de 100 vrij en eindigde in een sterk deelnemersveld als 17e . Wiebe mocht de 100 vlinder zwemmen, met een persoonlijk record van 2,14 seconden werd hij 9e. Hij werd als reserve voor de 200 wissel opgeroepen en wist hier als 15e aan te tikken.

Met een gouden en een zilveren medaille en elf sneller gezwommen tijden kunnen jullie terug kijken op een goed gezwommen toernooi. Het is toch altijd een hele eer als net jij diegene bent die aan zo’n belangrijk toernooi mee mag doen. Goed gedaan allemaal.