Vanaf januari maakt onze oude clubgenoot Brigit Mulder de overstap naar de California Golden Bears, de waterpolovereniging van de University of California Berkeley. Brigit heeft een scholarship aangeboden gekregen, waarmee ze topsport en studie perfect kan combineren.

Het contact ontstond na het WJK van vorig jaar in Nieuw-Zeeland. Haar nieuwe coach Coralie Simmons was op dat toernooi assistent-coach van de Amerikaanse jeugdploeg. Er was interesse en hebben veelvuldig contact gehouden. Ik heb een aantal Skype-gesprekken gehad, een aantal toelatingstesten moeten doen en veel papierwerk in orde gemaakt.

De Amerikaanse competitie is een van der sterksten ter wereld. Het nationale team herbergt uitsluitend speelsters uit de eigen competitie en veroverden op de laatste twee WK’s en Olympische Spelen goud.

Deze combinatie van topsport en studie vind je nergens anders dan in de VS. Dat is erg belangrijk voor me geweest. Studie staat voorop en op deze manier is het perfect te combineren.

Brigit vertrok op 14-jarige leeftijd naar Polar Bears Ede waar ze nu in Dames 1 speelt.

De geschiedenis van waterpolo binnen de California Golden Bears  is eindeloos. Het herenteam begon al in 1918 en veroverde veertien nationale kampioenschappen. De meeste titels binnen de universiteit. Dameswaterpolo werd in 1996 opgestart en won sindsdien twee ‘conference championships’. De huidige hoofdcoach Coralie Simmons, veroverde zilver op de Spelen van Sydney in 2000.

Brigit heel veel succes aan de andere kant van de grote plas!