Afgelopen weekend was het weer zover! Twee van onze teams, Dames 1 en Heren 3, waren dit jaar afgereisd naar Schoonebeek voor het 38e Moby Dick toernooi. Ondanks de regen van vorig jaar, waren onze dames zo enthousiast dat ze dit jaar er uiteraard weer bij wilden zijn.

Vrijdag 30 juni zijn de dames om drie uur bij de Brake vertrokken. Gelukkig droog. Dat dan weer wel, maar eenmaal in Schoonebeek aangekomen was het weer compleet omgeslagen. Het kwam weer met bakken uit de lucht. Ja hoor, Nunspeet is weer aanwezig. Het leek wel een herhaling van vorig jaar. Eerst meer dan een half uur nog in de auto gewacht zodat we in ieder geval de spullen drooghielden. Ondanks alle regen op dat moment zat de sfeer er wel ontzettend goed in. Een beetje maffe spraakberichten naar elkaar sturen in de groepsapp maakte het wachten iets draaglijker.

Met een golfkarretje werd vanaf de parkeerplaats al onze zooi naar het veld gereden. Een beetje door de vering heen gezakt wel, maar het ding reed nog. Geintje natuurlijk, zoveel spullen hadden wij helemaal niet bij ons. De afstand van de parkeerplaats naar ons veld was nog nét niet zo lang als een halve marathon, maar het zal niet veel gescheeld hebben. Op veld aangekomen moesten we eerst allemaal bij komen voordat we onze tenten op konden zetten. Laten we zeggen dat iedereen z’n stoel eerder op z’n plek had staan dan dat de tenten op gezet waren. Maar zelfs dat is gelukt. En hoe! Snel en inventief hadden wij onze tent op gezet. Zonder hulp van de buurmannetjes dit jaar, dat dan weer wel.  De jongens hadden dit jaar goed voor de sfeer gezorgd met hun vlaggetjes en ballonnen van de MC DONALDS. Zij kwamen rond etenstijd aan, precies goed op tijd natuurlijk weer, want frikandellen en hamburgers hadden we genoeg van. Vroeg beginnen dus, anders komt het niet op.

Nadat iedereen z’n tent op had gezet was het ’s avonds weer tijd voor het legendarische feest in de feesttent. En wat was het weer gezellig. Wat hebben we enorm gelachen, genoten en gefeest met z’n allen. De uitdrukking “Nunspeet de gekste!” is hier zeker wel op z’n plaats.

Zaterdagochtend, de dag waar iedereen in eerste instantie tegen op ziet. Onze jongens hadden zaterdagochtend om half 9 al hun eerste wedstrijd. En ze hadden er zin in. Niet een met frisse tegenzin, nee volle bak gas op die lolly en gaan! Wat een mentaliteit. Onze dames hadden om kwart voor 9 pas hun eerste wedstrijd. En om 8 uur ging de wekker. Welgeteld minder dan 6 uur geslapen, maar dat mocht de pret niet drukken. Weliswaar met frisse tegenzin hebben we ons toch maar in de badpakken gehesen. De zin om dat ontzettend koude water in te gaan bleef echter wel een beetje achterwege. Net als de jongens meteen ook de eerste wedstrijd verloren, maar daardoor werden we wel een stuk fanatieker. De tweede wedstrijd was ook niet in het voordeel van onze teams uit Nunspeet. Voor de jongens zat de winst er zaterdag niet in, maar onze dames wisten de derde wedstrijd te winnen met 4-3. Toen iedereen z’n wedstrijden gespeeld had was het weer tijd voor, jawel warm douchen! Helaas, geen disco douche dit jaar, maar we waren allang blij met dat warme water. Wat ga je een douche dan eigenlijk ineens waarderen. Gedoucht en wel gingen wij terug naar de tent om te eten. Naast frikandellen en hamburgers hadden we met z’n allen besloten om maar pizza te bestellen.

Om een uurtje of 6 ging de zon schijnen en zaten we met z’n allen heerlijk te genieten van pizza in de zon. Wat wil je nog meer, zon, bier en pizza. Beter krijg je het niet. Na het eten heeft een deel van onze groep nog kubb gespeeld met de overburen. Zij waren vorig jaar ook aanwezig en dit jaar was het uiteraard weer een gezellig weerzien. ’s Avonds was het uiteraard weer tijd voor een feestje. Eveneens was dit weer gezellig, maar van de verhalen die we hoorden viel het een beetje tegen vergeleken met de eerste avond. Deze avond mocht om 1 uur ook nergens meer muziek te horen zijn. En het is misschien maar goed ook, want het zou weer vroeg dag zijn voor onze dames en heren. Maar wij zijn Nunspeet en wij gaan gewoon door, en daar werd ook wel gehoor aangegeven. Het is niet voor niets “Nunspeet de gekste!”

Op zondagochtend speelden de dames de allereerste wedstrijd van de dag, namelijk al om tien over 8. Toch viel het mee met hoe moe iedereen was, we hadden er zin in en dat bleek ook uit onze eerste wedstrijd. Deze werd gewonnen met 3-2. De jongens, die ongeveer een uur later in de startblokken stonden, wonnen ook de eerste wedstrijd van de dag. Een goed begin dus voor onze teams. De tweede wedstrijd voor de dames was weer even een tegenvaller. Deze werd verloren, maar er was wel heel goed gespeeld. De jongens verloren hun tweede en eveneens laatste wedstrijd van zondag. Zij waren om half 12 al klaar, en konden al beginnen met het opruimen bij de tenten. De dames stonden om kwart over 1 klaar, dit keer zonder tegenzin. We hadden er echt zin in! Lekker een wedstrijdje spelen in de zon! Helaas hoefden wij onze laatste wedstrijd niet te spelen, omdat onze tegenstander niet naar het toernooi was gekomen. We baalden stiekem wel een beetje, want we hadden graag de laatste wedstrijd nog wel gespeeld.

En dan, het gedeelte waar we het minste zin in hadden met z’n allen, de rotzooi opruimen. Gelukkig was dit met z’n allen zo gedaan en konden we rond een uurtje of 3 op huis aan.

Ondanks meningsverschillen, rotzooi, regen en één lekke tent (dit keer niet die van de dames), hebben we met z’n allen een fantastisch weekend gehad. Iedereen enorm bedankt voor alle liefde en gezelligheid. Het was wederom weer een weekend voor in de boeken!