Afgelopen weekend zijn de zwemmers van de zwemselectie van de Z. &. P. C. Nunspeet kampioen geworden.

De zwemselectie kwam dit seizoen uit in de 3e klasse van regio Oost (Gelderland Overijssel). Afgelopen zaterdag zwommen ze het 5e en laatste deel van de nationale zwemcompetitie.

Nunspeet stond eerste in de tussenstand van de competitie maar was theoretisch nog in te halen door de Groenlose Zwemvereniging. De Nunspeters verdedigden een voorsprong van iets meer dan 200 seconden, maar een aantal belangrijke zwemmers waren niet beschikbaar door o.a. blessures. Door de trainersstaf is hard gewerkt aan oplossingen door vervangende zwemmers in te zetten.

Nadat alle uitslagen en tijden opgeteld waren bleek dat Nunspeet de voorsprong had behouden en zelfs iets uitgelopen was op de concurrentie. De uiteindelijke voorsprong bedroeg ongeveer 245 seconden op de nummer 2. Door dit resultaat kon ook de zwemselectie de kampioensvlag hijsen.

Tijdens de huldiging van de zwemselectie sloot voorzitter Monique v.d. Borg haar speech af met de volgende woorden: “het is heel bijzonder dat we in het jaar van ons 45 jarig jubileum 4 kampioenschappen mogen vieren”.

Vervolgens ontving de zwemselectie uit handen van voorzitter Monique v.d. Borg en zwemcommissielid Erwin Kuipers een overheerlijke kampioenstaart om zo het dik verdiende kampioenschap te vieren.

Het bestuur en de zwemcommissie feliciteren de zwemmers en staf met dit geweldige resultaat.