Op zaterdag 14 september begint voor veel van onze teams de waterpolocompetitie 2019-2020.

Voorafgaand hieraan een traditioneel kijkje in de glazen bol.

Heren 1

Na de promotie van Heren 1 in seizoen 2017-2018 was de doelstelling vorig seizoen, handhaving en een plek in de middenmoot, dat is gelukt. Nunspeet eindigde als 8e in de competitie met 24 punten. Een aantal wedstrijden verloren ze vorig seizoen nipt met 1 of 2 doelpunten verschil. Als ze dat dit seizoen weten te voorkomen is een top 5 klassering, in de landelijke 3e divisie C, zo maar mogelijk.

Hoofdcoach Hans Mulder is gestopt, assistent coach Dennis Kuipers schuift een plekje op en neemt dit seizoen de taak van hoofdcoach over. Hij gaat dit seizoen aan de slag met de routiniers. Reinoud Bast en Ruben Lokhorst verlaten na 1 seizoen Heren 1 en spelen dit seizoen in Heren 2. Bjorn de Jongh die halverwege vorig seizoen stopte is terug en maakt weer deel uit van de selectie. Keeper Marijn Drost zal afwisselend met Jenco Krooneman het doel gaan verdedigen.

Doelstelling van de mannen voor dit seizoen is: handhaven in de landelijke 3e divisie C en proberen een paar plekjes hoger te eindigen dan vorig seizoen.

Dames 1

Het doelstelling van de Dames was vorig seizoen handhaven in de 1e klasse A. Door een formidabele eindsprint, met als resultaat 14 punten uit de laatste 7 wedstrijden, eindigden de Dames met 26 punten op een keurige 9e plek in de competitie.

Aron Drost neemt dit seizoen het stokje over van de vertrekkende trainer/coach Dian Bonestroo.

Het doel van de Dames is dit seizoen wederom: handhaven in de 1e klasse A regio Oost. Maak het niet zo spannend als vorig seizoen Dames!

Heren 2

Door de onverwachte promotie van afgelopen seizoen van Heren 3 spelen de mannen dit seizoen als Heren 2 in de landelijke 2e divisie voor reserve teams. Nooit eerder in de 46-jarige clubhistorie speelde een reserve team van Nunspeet op landelijk niveau.

Aron Drost verlaat in verband met het coachen van de Dames het team. Reinoud Bast en Ruben Lokhorst, vorig jaar nog heren 1, zijn aan de selectie toegevoegd. Keeper Marijn Drost wordt extra aan het team toegevoegd en zal zijn aandacht verdelen tussen Heren 1 en Heren 2. Daarnaast zal Yannick Ponsteen (Heren 3), indien nodig, ingezet worden als gastspeler.

De coaching van het team is ook dit seizoen weer in handen van coach Mariella Mulder en assistent coach Gert Ponsteen.

De mannen hebben dit seizoen maar 1 doel voor ogen: HANDHAVEN (op welke manier dan ook) in de landelijke reserve 2e divisie C.

Heren 3

Het Heren 2 van vorig seizoen komt dit jaar als Heren 3 uit in de 2e klasse A van regio Oost. De mannen wisten vorig seizoen op het allerlaatste moment degradatie te voorkomen. De verwachting vooraf is dat ze het ook dit jaar weer lastig krijgen.

Als Aron Drost niet hoeft te coachen zal hij wedstrijden mee spelen met het 3e. Lennart Drost (oud jeugd keeper) komt na een aantal jaren terug bij Nunspeet en zal de plek van Marijn Drost onder de lat innemen. Yannick Ponsteen zal evenals vorig seizoen, indien nodig, als gastspeler bij Heren 2 ingezet worden.

Robbert Hup en Oscar Wong zijn verantwoordelijk voor de coaching.

Prioriteit nummer 1 voor de mannen is: handhaven.

Heren 4

De “oudgedienden” van het 4e komen dit jaar uit in de 4e klasse B van regio Oost. Daar treffen ze een aantal bekende maar ook een aantal onbekende tegenstanders.

Na een 3e plaats in de competitie 2018-2019 willen de mannen ook dit seizoen weer lang meedoen in de strijd om een hoge positie op de ranglijst.

Mannen veel succes!