Half september begint voor onze waterpoloteams de competitie 2017-2018.

Wij wensen alle spelers, coaches, teammanagers en supporters heel veel spannende wedstrijden, heel veel overwinningen maar vooral heel veel waterpolo plezier toe!

Maar voor al dat waterpolo geweld los barst even een kijkje in de glazen bol over het seizoen 2017-2018.

Heren 1

Trainer/coach Dennis Kuipers staat dit jaar als trainer en coach aan de badrand bij H1. Ilse Sindorf en Peter de Jong nemen ook nog een deel van de trainingen op zich. Na een 2e plaats vorig seizoen zijn de mannen dit seizoen van plan om een serieuze gooi te doen naar de titel.

De samenstelling van het vlaggenschip van Nunspeet is ten opzichte van vorig seizoen gewijzigd. Keeper Marijn Drost verruilt H1 voor H2, keeper Jenco Krooneman bewandelt de omgekeerde weg. Klaas de Bruin vertrekt naar zijn broer Evert in H3 en Johny van de Koot gaat vanwege een blessure terug naar H4. William Polinder komt over van H2.

De supporters hebben er alle vertrouwen in en hopen op het kampioenschap in O-H1A.

De jacht op de titel is geopend!

Heren 2

De mannen van coach Robbert Hup hebben afscheid genomen van keeper Jenco Krooneman naar H1, Robert van Rossum naar H4 en William Polinder naar H1. Keeper Marijn Drost H1, Rick Vrijheid H5 en de jeugdige Geert Polinder B1 nemen de open gevallen plaatsen in.

Na een stroef begin vorig seizoen wisten de Heren zich uiteindelijk makkelijk te handhaven in de 2e klasse. Dit seizoen nemen de mannen de ervaringen van vorig seizoen mee.

Doelstelling van het team is handhaving in O-H2B

Heren 3

Na het enorme succes van afgelopen seizoen toen de ploeg oppermachtig kampioen werd in de 3e klasse gaan de mannen van coach Hans Mulder en teammanager Gert Ponsteen het dit seizoen proberen in de O-H2B.

Laurens van Rooyen heeft zijn cap aan de wilgen gehangen, zijn plaats wordt ingenomen door routinier Klaas de Bruin die van H1 overkomt. Met zijn ervaring is hij een goede aanvulling op het team. De jeugdige Lars van de Kamp vertrekt bij Nunspeet om te gaan spelen bij Het Ravijn in Nijverdal.

De mannen hebben onder leiding van teammanager Gert Ponsteen de hele zomer doorgetraind in De Zandenplas en zijn inmiddels weer topfit.

De doelstelling is een hoge middenmoot positie in de O-H2B.

Heren 4

Na heel veel personele problemen tijdens het vorige seizoen heeft de waterpolocommissie, na een grondige afweging van alle voors- en tegens, besloten om dit seizoen H4 en H5 van vorig seizoen samen te voegen.

Johny van de Koot H1 en Robert van Rossum H2 zijn ook toegevoegd aan dit team. Peter de Jong H4 en Gert Ponsteen H5 zijn gestopt, Rick Vrijheid H5 vertrekt naar H2.

Het gevolg van al die mutaties is dat het team uit 20 spelers bestaat. In de praktijk zullen ze (naar verwachting) nooit een volledige bezetting hebben.

We zijn erg benieuwd hoe de twee verschillende culturen gedurende het seizoen samensmelten in O-H4B.

Mannen succes!

Dames 1

Afgelopen seizoen hebben de meiden van coach Dian Bonestroo prima gepresteerd in de 2e klasse, met een stevige middenmoot positie, 5e plek, als resultaat.

Ere-divisie B (onder 17) speler Pascal Rekers van Het Ravijn komt weer terug op het oude nest en vanuit de B1 wordt Willianne van den Hoorn aan de dames selectie toegevoegd.

Na die uitstekende 5e plaats in de competitie van vorig seizoen dromen de dames al stiekem over een kampioenschap.

Doelstelling van het team is zo hoog mogelijk eindigen in O-D2B en wie weet zijn dromen dit seizoen geen bedrog!

Onze jeugdteams

Dit jaar hebben wij bij alle jeugdteams (onder 17 jaar; onder 15 jaar onder 13 jaar 2x; en onder 11 jaar) gemengde ploegen.

Wij wensen spelers en begeleiding veel succes toe.