Zojuist is bekend geworden dat sponsor recreanten NIET mogen starten tijdens de 11 steden zwemtocht.

De waterkwaliteit is dusdanig slecht dat het waterschap dit verboden heeft.

Hieronder het bericht van de Maarten van der Weijden Foundation:

Beste deelnemer aan de 11 steden zwemtocht,

Met grote teleurstelling en spijt moeten wij je melden dat de City Swim helaas niet door kan gaan.

Afgelopen week heeft het Wetterskip Fryslan in de steden waar wij de City Swims organiseren, de kwaliteit van het zwemwater onderzocht. Van deze recente metingen van de waterkwaliteit hebben wij vandaag het resultaat ontvangen en dat was niet goed. De norm wordt in een groot deel van de steden ernstig overschreden. De enorme warmte en droogte van de afgelopen periode, gevolgd door hevige regenval, was niet te voorzien.

Wij kunnen niet anders dan dit advies serieus nemen, want de gezondheid van onze deelnemers staat voorop. Wij hebben om deze reden vanmiddag het besluit moeten nemen om alle City Swims geen doorgang te laten vinden. 

Ik zal zelf wel de oorspronkelijke route van de tocht volgen en alle 11 steden aan doen. Dat is mijn eigen keuze en verantwoordelijkheid. Maar de organisatie is verantwoordelijk voor jouw veiligheid, vandaar dat wij voor jou deze beslissing hebben moeten maken.

Ik baal als een stekker, en dat is nog een understatement. Ik wil je met heel mijn hart bedanken voor je inzet en je voorgenomen deelname.

Wij snappen dat je enorm teleurgesteld zult zijn en blijven uiteraard graag met je in contact.

Mocht je vragen hebben over de gevolgen van het feit dat de City Swims niet doorgaan, dan kun je meer informatie vinden in het deelnemersreglement: https://www.11stedenzwemtocht.nl/deelnemersreglement/.

Mocht je gezondheidsvragen hebben gerelateerd aan het water zie www.ggdfryslan.nl

Ook al kun je zelf niet zwemmen, ik wil je graag uitnodigen om mij aan te moedigen langs de kant van mijn zwemroute en in de 11 steden. Want jouw aanwezigheid helpt mij deze 200 kilometer door te komen.

Ik hoop op je begrip en zie je heel graag langs het water.

Sportieve groet,

Maarten