Het Ravijn BJ1 onder 17 jaar is opnieuw landskampioen geworden in de Eredivisie Jongens B. In de finale werd het in de competitie oppermachtige Polar Bears uit Ede twee keer verslagen.

De Nijverdallers waren in de competitie als derde geëindigd en speelden de halve finales tegen de nummer twee ZVL-1886 uit Leiden. In de competitie werd twee keer ruim verloren van de Leidenaren maar na de 15-9 thuiszege was een 14-10 nederlaag in Leiden toch voldoende om op basis van het doelsaldo toch de finale te bereiken waardoor het team al zeker was van zilver.

Polar Bears wist zich probleemloos te plaatsen voor de finale ten koste van de nummer vier Widex GZC Donk.

De twee finalewedstrijden werden absolute thrillers. In Nijverdal nam Het Ravijn een grote 13-6 voorsprong waarna de Beren echter een formidabele inhaalrace inzetten en een 13-14 voorsprong namen. Een Houdini act van de thuisploeg bracht de roodwitten echter toch een 15-14 zege maar het beloofde weinig goeds voor de return in Ede. Er was veel getraind in vooral taktiek en conditie om op het juiste moment te kunnen pieken! Ademloos keek het massaal opgekomen publiek toe hoe de beide finalisten elkaar tot 10-10 geen duimbreed toegaven. Daarna nam Polar Bears iets meer initiatief en op 3.30 minuten voor het einde leek de strijd beslist. De Beren namen een 17-14 voorsprong en de landstitel leek een feit! Een enorme dosis veerkracht echter in de laatste 2.30 minuten aan de zijde van Het Ravijn. Wat niemand meer voor mogelijk had gehouden gebeurde. Vier keer scoren op rij bezorgden de bezoekers een sensationele 17-18 zege waarmee de tweede landstitel in drie jaar een feit was.

In 2017 werd het goud behaald in de finales tegen De Zaan uit Zaandam. Lars speelde toen echter zijn eerste seizoen als gastspeler bij Schuurman BZC o. 17 jaar uit Borculo.

In 2018 behaalde hij met Het Ravijn het zilver tegen het ongenaakbare UZSC Utrecht dat alle wedstrijden in zowel de competitie als in de play-offs wist te winnen.

Nu in 2019 dus wederom goud waarmee het spelen bij de jongens onder de 17 jaar ten einde is op basis van leeftijd! Drie prachtige seizoenen waarin Lars heel veel geleerd heeft en grote stappen heeft kunnen maken.