Lars van de Kamp en Pascal Mulder, beiden waterpoloër en zwemmer van de zwemselectie van ZPC Nunspeet, waren de afgevaardigden voor de Gelderse A kampioenschappen. Deze langebaan wedstrijden werden afgelopen en dit weekend gehouden in Nijmegen. Lars stond drie keer op het startblok. Pascal kreeg één keer het startsignaal te horen.

Beiden trapten zaterdag 20 mei af met de 50 vrij. Pascal ging de strijd aan met de jongens junioren 2 en wist voor het eerst onder de 30 seconden te duiken. Met een tijd van 29,74, een verbetering van maar liefst 1,21 seconden, eindigde hij als 15e. Lars dook even later in het Nijmeegse zwemwater en tikte aan in een tijd van 28,07. Voor hem betekende dit ook een nieuw persoonlijk record. Zijn oude tijd stond op 28,44. Hij kwam daarmee als achtste op de ranglijst van de jongens junioren 3. Zondag verdubbelde het aantal banen voor hem en zwom hij de 100 vrij. Met een tijd van 1.01,71, was hij 1,20 sneller dan voorheen en werd hij tiende. 

Vandaag verdubbelde hij weer het aantal banen en legde hij de 200 vrij af in een tijd van 2.20.89, bijna twee seconden boven zijn inschrijftijd. Graag had hij sneller willen zwemmen, maar de warmte speelde hem parten. Wel  leverde hem dit wederom een mooie achtste plaats op.

Lars en Pascal zij zijn er trots op dat jullie onze vereniging hebben vertegenwoordigd op dit belangrijk kampioenschap. Goed gedaan!