Op zaterdag 6 januari bezochten 55 waterpolo liefhebbers van onze club (inclusief de familie Uut ’t Darp uit Heerde) het EK waterpolo in Eindhoven. Het EK waterpolo voor vrouwen wordt vanaf 1985 om de 2 jaar georganiseerd. Het EK in Eindhoven duurt van 5 januari tot en met 13 januari.

De sponsorcommissie had voor iedereen een goodiebag gemaakt met onder andere een toeter en in de aanloop van deze trip was al gevraagd om zoveel mogelijk in het oranje of rood-wit-blauw te komen.

Nadat er eerst een groepsfoto was gemaakt vertrokken we om 15.00u met de bus vanaf de parkeerplaats van De Wiltsangh en na een gezellige rit kwamen we rond 17.00u aan bij het Pieter van den Hoogenband zwemstadion in Eindhoven.

We zochten snel onze plekken op de tribune op en bekeken de wedstrijd Italië-Frankrijk (12-6). Om 19.00u begon de wedstrijd waarvoor we kwamen Nederland-Hongarije.

In 2012 hadden we het EK waterpolo ook al eens bezocht en toen speelde Nederland ook tegen de Hongaren. Nederland trok toen met 8-9 aan het kortste eind. Nederland en Hongarije zijn waterpolo grootmachten, Nederland is 5x en Hongarije is 3x Europees kampioen geworden. De laatste keer dat Nederland Europees kampioen is geworden was in 2018.

Er volgde een spannend potje waterpolo met kansen over en weer en met veel oeh’s en aah’s op de tribune en met ook nog een VAR momentje. Nederland wist deze editie te winnen en aan het einde van de wedstrijd stond er 14-11 op het scorebord.

Na deze wedstrijd was het de hoogste tijd om weer naar de Veluwe terug te rijden. Het was een gezellige maar zeer luidruchtige terugreis volgens de chauffeur. Om ca. 22.30u draaide de bus de parkeerplaats van De Wiltsangh weer op en kwam er een eind aan een fantastische trip.