De eerste wedstrijd van de Zwem en Poloclub Nunspeet zit er inmiddels op. Zaterdag 17 september kwamen een twintigtal zwemmers en zwemsters van de zwemselectie in actie in zwembad de Vrolijkheid in Zwolle. Het komende seizoen zullen alle wedstrijden van het Minioren & Junioren Circuit daar plaatsvinden. Er waren ook een aantal nieuwe zwemmers die voor de eerste keer aan een officiële wedstrijd meededen. Uiteraard was dat best een beetje spannend. In de wedstrijd werd er prima gepresteerd. Er werden maar liefst 35 persoonlijke records gezwommen en er waren zes podiumplaatsen. De coaches konden na afloop dan ook dik tevreden terugkijken op de wedstrijd.

Persoonlijke records

Het bijzondere aan deze wedstrijd was dat er een aantal lange afstanden op het programma stonden. Zo moesten veel zwemmers voor het eerste de 400 meter vrije slag en de 200 meter schoolslag zwemmen. Op deze afstanden werden er vele persoonlijke records gezwommen. Een aantal persoonlijke records vielen op. Zo verpulverde Sanne van de Hoek haar PR op de 400 meter vrije slag met maarliefst 42 seconden. Lars van de Kamp zwom op 200 meter schoolslag 29 seconden van zijn beste tijd af en Max Vlijm haalde op deze afstand 20 seconden van zijn PR af. Procentueel gezien scoorde Romi Mensink het beste. Op de 50 meter vlinderslag zwom zij 13 seconden van haar toptijd af.

Zes podiumplekken

Er waren ook een aantal mooie podiumplekken. Zowel Joyce Vlijm als Lars van de Lamp behaalden tweemaal het podium. Joyce werd twee keer tweede, op de 50 meter vlinderslag en 100 meter wisselslag. Lars deed het goed op de 400 meter vrije slag (tweede) en 200 meter schoolslag (derde). Tot slot waren er nog derde plaatsen voor Matthijs Drost, Tim van Erven op respectievelijk de 100 meter rugslag en 50 meter vlinderslag.  Al met al kan er teruggekeken worden op een zeer geslaagde wedstrijd.

Joyce Vlijm wordt twee keer tweede