Zaterdag 19 maart speelde Heren 3 de uitwedstrijd tegen Swoll 1894 5 in Zwolle. Ondanks dat de eerste wedstrijd in Nunspeet indertijd met 15-6 werd gewonnen waren de heren op voorhand niet gerust op een goede uitslag. De heren moesten minimaal  gelijkspelen  om kansen op het kampioenschap te behouden.

Vanaf het begin liepen de Nunspeters achter de feiten aan. De geroutineerde Zwollenaren wisten handig gebruik te maken van enkele dubieuze beslissingen van de scheidsrechter, die beïnvloed werd door het fanatieke thuis publiek. Halverwege de 3e periode keek Nunspeet zelfs tegen een 9-4 achterstand aan, en de kampioenskansen leken definitief te zijn verkeken. De Nunspeters gingen over tot een alles of niets offensief om in ieder geval de gelijkmaker te forceren. Doelpunt na doelpunt kropen de Nunspeters dichterbij en hadden daarbij het geluk dat Swoll een strafworp op de paal mikte. Net voor de laatste minuut wist Nunspeet op een 9-9 tussenstand te komen. In de laatste minuut sloeg Nunspeet meedogenloos toe! Henk Hamer wist de geheel vrijliggende Harold Mensink  te bereiken, die zich geen seconde bedacht en met een vlammend schot het net achter de goalie van Swoll schroeide, 9-10. De laatste 55 seconden werden door de Nunspeter goed uitgespeeld, Swoll wist niet meer te scoren.

Op 16 april as. speelt Nunspeet de laatste wedstrijd van het seizoen tegen Octopus uit Wapenveld. Bij winst of een gelijkspel kan de kampioensvlag door Heren 3 gehesen worden.

Doelpunten: Marcel Rot 4x, Gert Ponsteen 2x, Michel Vloemans 2x, Henk Hamer 1x en Harold Mensink 1x.