In de week van maandag 14 augustus tot en met vrijdag 18 augustus, de laatste week van de schoolvakantie in onze regio, organiseert de Zwem en Poloclub Nunspeet voor de 3e keer de zwem4daagse in Nunspeet.

Organisator Jacolien Ponsteen: “het thema van deze editie is: Leuk voor het hele gezin”. Wij nodigen hierbij de gezinnen in Nunspeet uit om ’s avonds gezellig met z’n allen baantjes te komen zwemmen. Willen je vader en moeder niet mee kom dan lekker zelf met je broertje, zusje, vriendje of vriendinnetje naar zwembad De Brake. Zwem je minimaal 4 avonden mee dan krijg je een mooie medaille.

De vorige 2 edities trokken zo’n 150 zwemmers naar zwembad De Brake, deze keer willen we proberen om richting de 200 zwemmers uit te komen. Eind jaren 70 trok de zwem4daagse in Nunspeet wel 800 zwemmers dus we kunnen nog groeien.

Er kan op 3 afstanden gestart worden: 250 meter, 500 meter en voor de echte bikkels de 1.000 meter. 

De vele vrijwilligers van de Zwem en Poloclub zorgen ervoor dat iedereen rustig zijn of haar baantjes kan zwemmen. 

De opening op maandag 14 augustus 18.00u wordt verricht door Kwaak de Kikker en als je wilt mag je met Kwaak op de foto, er is een fotograaf aanwezig.

Er mag 5 avonden gezwommen worden, maar na 4 avonden krijg je al een mooie medaille. Dagelijks kan er vanaf 18.00u gestart worden, om 20.00u is de zwem4daagse afgelopen. 

Inschrijven kan vanaf maandag 31 juli bij de kassa van zwembad De Brake de kosten zijn dan € 5,00 per persoon, op maandag 14 augustus kan ook nog ingeschreven worden, je betaald dan wel € 6,00 per persoon.

Bij de informatiestand van de Zwem en Poloclub in de hal van De Brake en bij de voorinschrijving aan de kassa kan een kleurplaat opgehaald worden van Finding Dory. 

Er zijn 3 leeftijdscategorieën: t/m 6 jaar; t/m 12 jaar en vanaf 13 jaar. De winnaar van elke leeftijdscategorie mag tijdens het familiezwemmen (op een zaterdagmorgen van 09.00u – 10.00u) met zijn of haar hele gezin komen zwemmen in het sub-tropische gedeelte van De Brake. Door de organisatie van de zwem4daagse worden hierover afspraken gemaakt.

Als je mee wil doen met de zwem4daagse moet je in het bezit zijn van een zwemdiploma!