Gisteren (17 januari) was het precies 50 jaar geleden dan ONZE vereniging werd opgericht.

In de zomer van 1973 werden de trainingen afgewerkt in het open lucht zwembad de Tol. In de winter van 1973 trainden we in De Sypel in Harderwijk. In de volgende 2 jaren maakten we in de zomer gebruik van De Tol en in de winter van De Koekoek in Vaassen. We trainden maar 1 of 2 per week een uurtje. Wat een verschil met nu, nu trainen we dagelijks.

Vanaf 1976 is zwembad De Brake onze thuisbasis. Met ingang van 1 maart van dit jaar verhuizen we naar het nieuwe zwembad De Wiltsangh.

In de afgelopen 50 jaar hebben we veel sportieve hoogtepunten beleefd zoals kampioenschappen en promoties en veel medailles, maar ook minder leuke dingen zoals het overlijden van leden. Dat alles geeft herinneringen en verbondenheid en heeft ons gevormd als club. Niet voor niets vinden wij dat we één grote familie zijn!

Gisteravond, onze vaste trainingsavond, mochten we gebruik maken van het hele zwembad zowel het wedstrijd bad als het sub-tropisch bad hadden we tot onze beschikking. Daarvan werd gretig gebruik gemaakt door heel veel leden jong en oud. Natuurlijk was er ook nog wat lekkers, want hé je wordt maar 1x 50 jaar.

Op 10 juni doen we het nog eens dunnetjes over. Dan staat er een feestdag voor de jeugd en een feestavond voor de volwassenen gepland.

Onderstaand nog een paar foto’s van onze clubfotograaf George Hertel.