DSCN6144

Maar liefst drie zwemmers van onze vereniging hadden limieten weten te halen voor de Nederlandse Jeugd en Junioren Kampioenschappen. Dit keer gingen de snelsten van Nederland in sportboulevard Dordrecht de strijd aan met elkaar. Voor onze vereniging deden debutante Mara de Bruin, Sterre Veersma en Raphael Mennen mee aan dit grote toernooi dat maar liefst vier dagen in beslag nam.

Sterre was alle vier de dagen in het zwembad te vinden. Donderdag trapte zij af op de 400 vrij. Ze stond als 14e geplaatst. Omdat ze ruim vier seconden sneller was dan voorheen wist ze drie plaatsen te stijgen in het klassement en werd uiteindelijk 11e op de lijst van meisjes junioren 3. Daarna dook Raphael in het water voor de 200 school. In een sterk deelnemersveld was hij met een tijd van 2.49.81 terug te vinden op de 26e plek van de jongens junioren 3. Sterre stond ’s middags nog een keer op het startblok voor de 50 vrij. Helaas ging zij te vroeg van start en werd hiervoor gediskwalificeerd.

Vrijdag was Sterre  als eerste aan de beurt. Zij legde de 100 vlinder in een nieuw persoonlijk record af en eindigde daarmee op de 16e plaats. Zij gaf het stokje door  aan Mara, die uitkomt bij de gehandicaptenklasse. Voor haar was het haar eerste deelname aan zo’n groot toernooi. Ze was dan ook erg blij dat ze mee mocht doen op de 100 vrij. Met een mooie tijd van 1.38,91 viste ze een nieuw persoonlijk record uit het water en werd hiermee 13e. De als 10e geplaatste Sterre ging ’s middags nog een keer van start op de 100 vrij. Ze zwom een persoonlijk record en dook daarmee voor het eerst onder de 1.02, hetgeen uiteindelijk een 12e plaats opleverde.

Zaterdagochtend zwom Sterre de 100 rug helaas vier seconden boven haar tijd en werd hiermee 24e. Raphael kwam vlak daarna op zijn favoriete afstand de 100 school in actie. Zwemmend in de eerste serie in de buitenbaan bracht hem dit hem naar de 31e plaats. Sterre had zich weten te herpakken na de 100 rug en startte zaterdagmiddag op de 200 wissel. In een mooi gezwommen race, waar ze tevreden over was, had ze helaas van de rug naar de school een verkeerd keerpunt gemaakt en werd gediskwalificeerd. Haar tijd was een nieuw persoonlijk record, deze telt helaas niet mee, maar ze weet wel dat ze sneller kan.

Sterre ging als enige zondag nog een keer naar Dordrecht, waar ze het water in dook voor de 200 vrij.  Met een tijd van 2.16,99, vlak boven haar besttijd tot nu toe, wist ze haar slotafstand om te zetten in een zestiende plaats.

Goed gedaan allemaa!!!