IMG-20160410-WA0002Oud zwemmer van onze vereniging Wietse Waninge kwam de afgelopen dagen tijdens de Swim Cup op de 50, 100 en 200 school in actie. Een mooi moment voor hem om te kijken waar hij op dit moment staat als jeugdzwemmer in een sterk deelnemersveld met jeugd en senioren zwemmers op internationaal niveau. Daarnaast is de Swim Cup ook een Nederlands Kampioenschap.

Wietse, die momenteel meer dan 20 uur per week traint, ging als voorbereiding voor de rest van het seizoen in februari twee weken op trainingskamp naar Curacao. En niet geheel zonder resultaat. Donderdag was voor hem de aftrap op de 100 school. Op deze afstand stond hij met een inschrijftijd van 1.05,27 als 15e geplaatst. Tijdens de series wist hij met een mooi nieuw persoonlijk record van 1.03,83, als enige jeugdzwemmer,  een plaats in de halve finale te bemachtigen, welke op donderdagavond werd gezwommen. Tijdens de halve finale snoepte hij nog eens 0,06 seconden van zijn tijd af. Met  1.03,77 werd hij 10e op de internationale lijst en 6e Nederlander.  Zaterdag zwom hij de 50 school. Op de inschrijflijst was zijn naam op de 16e plaats te vinden met een tijd van 29,56. In de series wist hij deze tijd terug te brengen naar 29,21 en mocht als snelste zwemmer door naar de B finale. Hier tikte hij in precies dezelfde tijd als tweede aan, met weer een 10e plaats op  de internationale ranglijst, 7e van Nederland en weer als snelste jeugdzwemmer. Zondag stond de 200 school op het programma. Op de inschrijflijst stond hij met een tijd van 2.21,56 12e. In de series zwom hij naar zijn idee niet lekker, hij kwam naar eigen zeggen niet goed in zijn slag en was graag sneller gegaan. Een tijd van 2.21,77 deed hem als snelste zwemmers starten in de B finale. Daar wist hij zich goed te herpakken en zwom hij technisch gezien een goede race. Dat was aan zijn tijd ook te zien. Hij was twee seconden sneller  dan eerder die dag. Met 2.19,77 werd hij eerste in de B finale en was weer de snelste jeugdzwemmer. Omdat er twee zwemmers in de A finale langzamer waren dan Wietse, werd hij de vijfde Nederlander.

Wietse heeft op alle drie de afstanden zijn tijden mooi weten te verbeteren en als snelste jeugd zwemmer weten te imponeren tijdens de Swim Cup. Op de 100 school is hij nog slechts 0,55 seconden verwijderd van de limiet voor de Europese Jeugd Kampioenschappen. Op de 200 school moet hij nog 2,69 seconden van zijn tijd afzwemmen voor de limiet. Deze hoopt hij in juni tijdens de NJJK te zwemmen.Eerst een dagje rust en dan weer volop in training voor de NJJK.