IMG-20160410-WA0000

Zeven zwemmers van onze vereniging mochten dit weekend mee doen aan de Pieter en Junior Cup in Eindhoven. De wedstrijd is een initiatief van olympisch kampioen Pieter van den Hoogenband. Een fotomoment samen met hem, de ambiance van de internationale wedstrijd van de Swim Cup en de kans de 100 vrij finale te zwemmen tijdens de grote mensen finale van de Swim Cup maken deze wedstrijd uniek.

Zaterdag kwamen Joyce Vlijm, Belle Veersma, Tim van Erven en Rebecca Hack op de Pieter Cup in actie.  Tim was erg op dreef zaterdag en wist beide starts in een mooi persoonlijk record om te zetten. Op de 100 vrij was hij met een tijd van 1.31,54 maar liefst 2,6 seconden sneller dan voorheen en werd 33e bij de jongens minioren 3 en 4. Dat deed hij op de 100 school nog eens dunnetjes over met een pr van 5,52 seconden. Hier eindigde hij op de 20e plek. Ook Belle zwom een mooi persoonlijk record op de 100 wissel. Met een tijd van 1.48,43 was zij 2,1 seconden sneller dan voorheen en eindigde als 45e bij de meisjes minioren 3 en 4.  Op de andere afstanden zwommen de zwemmers boven hun inschrijftijd. Belle zwom nog de 50 rug en werd 23e. Joyce kwam op de 50 vlinder en de 100 vrij in actie. Zij was terug te vinden op de 30e en 69e plaats bij de meisjes minioren 3 en 4.  Rebecca zwom de 100 rug tegen de meisjes minioren 5 en wist deze race om te zetten in een 57e plek.

Zondag doken Sterre Veersma, Danny Rekers en Raphael Mennen in het water van het Pieter van den Hoogenband stadion. Sterre zwom haar twee favoriete afstanden de 100 en de 200 vrij. Raphael stond voor de 100 school en de 200 rug op het startblok en Danny hoefde in het vijftig meter bad slechts één baan te zwemmen voor de 50 school. Sterre stond als eerste op het startblok en begon gelijk goed. Met een persoonlijk record tikte zij in haar serie als derde aan. In de serie voor haar waren twee meisjes junioren sneller, dus werd het spannend wat er in de laatste serie na haar werd gedaan. Daar wisten slechts twee meisjes sneller te zwemmen dan Sterre, hetgeen haar, tot haar grote vreugde, een finaleplaats op leverde bij de 100 vrij. Na Sterre zwom Raphael naar een 32e plek op de 200 rug en een 22e op de 100 school. Danny tikte op de 50 school als 27e aan. Sterre werd vijfde in de ranglijst op de 200 vrij, hetgeen haar naast en persoonlijk record ook nog een limiet voor de NJJK opleverde.

Voor aanvang van de finales van de Swim Cup worden de finales van de 100 vrij gezwommen. Sterre stond zondagavond voor de derde keer op het startblok voor de finale 100 vrij. In een tijd van 1.02,99 en een hele leuke ervaring rijker tikte zij als achtste aan.

Zwemmen in het Pieter van den Hoogenband stadion, in de pauze van de Swim Cup en dan ook nog met een olympisch kampioen op de foto. Deze ingrediënten maakten dit weekend voor de zwemmers wel heel speciaal. Ze kijken dan ook met plezier terug op hun deelname aan deze wedstrijd.