image4 (1)Zeven limieten had Wietse Waninge weten te halen voor de Nederlandse Jeugd en Junioren Kampioenschappen (NJJK) in Amsterdam. Omdat hij met zijn ploeg ZPC Amersfoort ook nog drie estafettes mocht zwemmen besloot hij de 50, 100, 200 school, de 50 vlinder en de 50 en de 200 vrij te zwemmen. Met drie zilveren en één bronzen medaille als resultaat.

Na plaatsing in de series op vrijdagmorgen stond vrijdagmiddag  voor hem de finale van de 50 school op het programma. Het werd een spannende strijd en de winst werd op 0.23 seconden beslecht. Wietse tikte nipt met een nieuwe persoonlijk record als tweede aan. Vlak daarna zwom hij met drie clubgenoten de 4 x 200 vrij. Hij wist als slotzwemmer nog een paar zwemmers in te halen en tikt als derde aan. Het estafetteteam kreeg tot hun grote vreugde de bronzen medaille omgehangen. Eerder die vrijdag had hij de 50 vrij gezwommen, waar hij met een tijd vlak boven zijn persoonlijke besttijd, terug te vinden was op een 18e plaats in het klassement van de jongens jeugd 1 en 2.

Zaterdag zwom hij de 200 vrij en de 2oo school. Op de vrij werd hij 15e. Vlak na deze race wist hij zich andermaal als tweede te plaatsen voor de finale van de 200 school. In deze finale tikte hij weer als tweede aan. Ook deze keer met een nieuwe persoonlijk record. Later die avond haalde hij met het estafetteteam een zesde plaats op de 4 x 100 vrij.

Zondagmorgen werd er in de series weer gestreden voor een plek in de finale, hetgeen Wietse weer lukte op de 100 school. Ook deze keer ging hij als tweede door naar de finale. In deze finale werd hij weer tweede, weer met een persoonlijk record   Later die avond kwam hij voor de laatste keer in actie op d  4 x 100 wissel, waar hij  zijn favoriete afstand de schoolslag zwom, met een zesde plaats voor het team als gevolg.

Wietse kijkt met tevredenheid terug op de NJJK. Zijn focus ligt op de Swimcup in april waar hij heel erg graag limieten wil zwemmen voor de Europese Jeugd Kampioenschappen. Middels een trainingskamp over anderhalve week op Curaçao en begeleiding van Optiek van Veen met als doel beter zien in het water om de resultaten te verbeteren hoopt hij dit doel te bereiken.