IMG_20160131_143304Dit weekend stond voor vier zwemmers van ZPC Nunspeet de Gelderse B kampioenschappen op het programma. Rinze Waninge gaf twee dagen acte de préséance en kwam maar liefst op zeven afstanden in actie. Pascal Mulder en Lars van de Kamp zwommen beiden één afstand. Charlotte Kamp werd geveld door de griep en moest helaas afhaken.

Zaterdag ging Rinze als enig zwemmer van Nunspeet naar het nieuwe zwembad De IJsselslag in Zutphen. Op zijn eerste afstand werd hij vierde. Vlak daarna zwom hij de 100 vlinder. Omdat hij bewoog bij de start werd hij helaas gediskwalificeerd. Bij beide afstanden ging het niet lekker. Toch wist hij zich te herpakken. Op de 50 vrij zwom hij vlak boven zijn inschrijftijd en werd hierdoor derde. Ook na de 100 rug kreeg hij een bronzen medaille omgehangen. Daarna zwom hij nog de 200 wissel. Met een 15e plek bij de jongens jeugd 1 en 2 toog hij huiswaarts.

Zondag stond er voor debutant Pascal, Lars en Rinze de 100 vrij op het programma. Rinze zwom later die middag ook nog de 100 school. Onder het toeziend oog van coach Ronald Schlingemann begon Pascal als eerste aan de 100 vrij voor jongens junioren 1. Helaas werd hij gediskwalificeerd, omdat hij bewoog bij de start. Het was ook erg wennen aan de andere startblokken. Ondanks de diskwalificatie had deze nieuwe leuke ervaring voor Pascal de overhand. Direct daarna kwam Lars op de 100 vrij in actie. Hij tikte als vierde aan slechts 0,16 seconden na de nummer drie. Het leverde hem wel een mooie pr op van 2,7 seconden en een mooie tijd van 1.06,17 bij de jongens junioren 2. Op dezelfde afstand tikte Rinze als derde aan. Erg spannend was deze strijd om het brons, Rinze tike namelijk 0,11 seconden eerder aan dan de nummer vier. Bij de 100 school deed hij er nog een schepje bovenop en werd eerste.

Negen starts, één gouden en drie bronzen medailles en twee vierde plaatsen. Goed gedaan, jongens, jullie hebben ZPC Nunspeet goed vertegenwoordigd op de Gelderse B kampioenschappen.

IMG_20160131_201426