Afgelopen zaterdag vond de eerste zwemwedstrijd in het Minioren Circuit plaats in Lelystad. Voor een zevental zwemmers was dit de eerste keer dat zij aan een officiële wedstrijd meededen. Uiteraard was dat voor deze zwemmers van de Zwem- en Poloclub Nunspeet best een beetje spannend. In deze wedstrijd werd er prima gepresteerd door de zwemselectie. Er werden veel persoonlijke records gezwommen en er waren zeven podiumplaatsen. Trainer Robin Doornwaard was na afloop dan ook dik tevreden en trakteerde de hele zwemselectie op een ijsje.

Nieuwe zwemtalenten

Voor zeven zwemmers was het eerste keer dat zij meededen aan een wedstrijd. De vereniging is blij dat zich elk jaar weer nieuwe zwemtalenten aandienen. De nieuwe zwemmers waren Babet Rijkee, Matheo Rekers, Mathijs Drost, Romi Mensink, Marleen Mulder, Julia Slingerland en Michael Wessels. Een van de ouders merkte op dat het mooi was om te zien dat de ervaren zwemmers zich ontfermden over deze nieuwelingen en ze zo wegwijs maakten in de wereld van het wedstrijdzwemmen.

Prima resultaten

De resultaten waren prima te noemen. Er waren eerste plaatsen voor Mirte Leeflang, Joyce Vlijm (beiden op de 50 meter vlinderslag) en Lieve Ubink (op de 100 meter rugslag). Verder waren er ook nog bronzen medailles voor Tim van Erven, Rebecca Hack, Mirte Leeflang en Max Vlijm. Verder werden er ook vele persoonlijke records (PR’s) gezwommen. Uiteraard zetten de nieuwe zwemmers een eerste tijd neer. Verder zwom Belle Veersma ruim 20 seconden sneller dan haar vorige PR op de 100 meter schoolslag. Ook Max Vlijm zwom bijna 20 seconden van zij toptijd af op de 200 meter schoolslag en Mirte Leeflang en Joyce Vlijm waren 15 seconden sneller op de 50 meter vlinderslag. Al met al kon trainer Robin Doornwaard terugkijken op een zeer geslaagde wedstrijd: “Dit biedt veel perspectief voor het komende seizoen”.

Zwemselectie actief in LelystadNieuwe zwemtalenten van Z&PC NunspeetMirte Leeflang wint goud op de 50 meter vlinderslagLieve Ubink wint goud en Rebecca Hack bronsJoyce Vlijm wint goud op 50 meter vlinderslag