Donderdagavond 8 oktober stond de vergadering van de Commissie Maatschappij en Middelen van de gemeente Nunspeet in het teken van de plannen voor nieuwbouw van sport- en recreatiecentrum De Brake.

Er lagen plannen voor een voorkeursscenario en daarnaast een aantal alternatieven op tafel (multifunctioneel, solofunctioneel, standalone, Plan Molenbeek, Sportpark De Wiltsangh enz.)

Zo’n 70-tal leden van onze club bezochten deze vergadering. De raadszaal kleurde weer erg blauw! Onze club had spreekrecht aangevraagd om onze mening kenbaar te maken.

Na het inspreken was het woord aan de politiek.

Diverse fracties gaven aan een andere voorkeur te hebben dan het voorgestelde voorkeursscenario. De discussie die daarop volgde ging vervolgens dan ook voornamelijk over hoe en met welke middelen (OZB, Precario, NUON gelden, Toeristenbelasting) de hogere exploitatiekosten afgedekt zouden kunnen worden.

Aan het einde van de discussie werd er met wethouder Edward v.d. Geest afgesproken dat er een stappenplan moet komen die tot de uiteindelijke besluitvorming zal moeten leiden.

De verwachting is dat de nieuwbouw van sport- en recreatiecentrum De Brake eind 2015 weer op de agenda komt te staan.

foto 1 foto 2 foto 3