Veertien zwemmers van onze club reisden afgelopen zaterdag af naar het zwembad in Lelystad om deel te nemen aan de vijfde en daarmee laatste Miniorenwedstrijd van dit seizoen. Sommige afstanden werden voor het eerst door onze jonge leden gezwommen met groot succes. Van de 28  starts werden er maar liefst 21 in een persoonlijk record omgezet.

Tim van Erven en Joyce Vlijm zwommen voor het eerst de 100m rugslag.  Daarnaast zwommen Carmen van Beekhuizen, Sanne van Hoek, Luca Mennen en Wilhelmientje Rambonnet zwommen voor het eerst de 200m wisselslag. Het was een wedstrijd vol met nieuwe ervaringen. Ondanks al deze nieuwe ervaringen werd Sanne van Hoek derde op de 200m wisselslag.

De zwemmers wisten weer veel secondes van hun oude zwemtijd af te snoepen, Sterre Veersma maar liefst 15 seconden op de 200m vlinder en werd hiermee tweedes. Ook Max Vlijm zwom 15 seconden sneller op de 200m vrije slag.  Henrie Mulder wist zijn Persoonlijke Record op de 50m vlinder met wel 14 seconden te verbeteren! Lotte Bouw zwom maar liefst 13 seconden sneller op de 200m vrije slag en 14 seconden sneller op 200m vlinderslag en werd hiermee derdes. Één van de jongste zwemsters, Belle Veersma, wilde niet achterblijven en zwom wel 12 seconden sneller op de 100m vrije slag en werd hiermee tweedes.

Een eerste plaats was er voor Lieve Ubink op de 100m rugslag, Sterre Veersma op de 200m vrije slag,

Een tweede plaats was er voor Belle Veersma op de 100m rugslag. Lieve Ubink viel nogmaals in de prijzen met een derde plaats op de 100m vrije slag.

Al met al een zeer goede wedstrijd!

minioren