Gisteren stond voor Nunspeet Dames 1 de thuiswedstrijd tegen Flevo 1 op het programma. De vorige keer tegen Flevo werd net met één puntje verschil verloren, dus het beloofde een spannende wedstrijd te worden. Daar waar Flevo 1 als 7e geplaatst staat, staan onze dames op de 11e plaats in het klassement.

Na één minuut gespeeld te hebben in de eerste periode kregen onze dames een strafworp tegen. Daar kwam uiteindelijk geen doelpunt uit voor Flevo. Niet lang daarna kreeg Nunspeet een man meer en daaruit werd gescoord. Shannon van Zelm bracht Nunspeet daarmee op een 1-0 voorsprong. Kort daarna werd Berdien Reiman eruit gestuurd, toch wist Flevo deze man meer situatie niet te benutten. Nunspeet daarentegen wist de volgende man meer wel te benutten en Gerjanne Tjeerdsma scoorde de 2-0. Flevo kwam nog terug doordat ze een strafworp meekregen en de stand kwam daarmee op 2-1 na één periode gespeeld te hebben.

In het begin van de tweede periode wist Flevo op gelijke hoogte te komen (2-2). Kort hierna kreeg Flevo weer een strafworp mee en ook deze wisten ze, net als de tweede, te benutten. Daarmee kwam Flevo op een 2-3 voorsprong. Met nog tweeënhalve minuut op de klok kregen onze dames weer een man meer, maar ze wisten niet te scoren. Wel maakte Marit Bonestroo kort hierna de 3-3. Aan het einde van de tweede periode werd Shannon van Zelm naar de kant gestuurd, maar Flevo wist hier niet te scoren uit de man meer.

De derde periode begon met een doelpunt voor Flevo (3-4). Shannon van Zelm werd er voor de tweede keer uitgestuurd, maar uit deze man meer werd ook niet gescoord tot grote frustratie van de coach van de tegenpartij. De scheidsrechter deed dit af met een gele kaart. Esla Shokir maakte met nog anderhalve minuut in de derde periode de 4-4. Helaas werd Berdien Reiman er nog uitgestuurd en wist Flevo te scoren (4-5). Kort hierna werd ook nog de 4-6 gemaakt. Gelukkig wist Maud Hamer de spanning nog in de wedstrijd te houden, en maakte zij in de laatste zes seconden de 5-6.

In de eerste twee minuten van de laatste periode werd er door beide teams niet gescoord. In de laatste periode wist Flevo als eerste te scoren en brachten ze de stand op 5-7. Kort hierna kreeg Flevo nóg een strafworp mee en ook de vierde strafworp werd benut (5-8). In de laatste minuut scoorde Flevo nog de 5-9 en kort daarna volgde ook nog de 5-10. Marit Bonestroo besliste de wedstrijd met een raak geschoten strafworp. De eindstand van de wedstrijd was 6-10 in het voordeel van Flevo 1.

Onze dames staan nog steeds 11e in het klassement, DWK op de 10e plaats met 2 punten los. Dat ze op de 11e plaats in het klassement staan betekent nu dat Nunspeet dames 1 gaat degraderen en volgend seizoen weer 3e klasse gaat spelen.