Het beloofde gisteren voor Dames 1 een spannende avond te worden. Dit keer werd de thuiswedstrijd tegen Proteus 1 gespeeld die in het klassement 3 plaatsen hoger staan dan onze dames. In een spannende uitwedstrijd heeft Nunspeet de vorige keer met 7-6 verloren.

Al na drie seconden in de eerste periode werd Marit Bonestroo naar de kant gestuurd. Proteus stuitte met deze man meer op keepster Esmay Lokhorst en wist niet te scoren. Kort daarna wist Nunspeet wel te scoren uit de aanval. Shannon van Zelm maakte de 1-0. Esla Shokir volgde niet lang daarna met de 2-0. Tot twee keer toe kreeg Proteus een man meer en één daarvan werd er benut (2-1). Proteus bracht de spanning terug in de wedstrijd door nogmaals te scoren en daarmee de stand op 2-2 te zetten.

In de tweede periode maakt Esla Shokir een overtreding waardoor Proteus een strafworp meekreeg. Deze werd goed benut en daarmee kwam Proteus op een 2-3 voorsprong. Deze voorsprong werd nog verder uitgebouwd toen Proteus nog twee keer het net wist te vinden (2-5). Aan het einde van de tweede periode maakte Marit Bonestroo ook nog een doelpunt en was de stand nog twee doelpunten verschil (3-5).

In de derde periode maakte Shannon van Zelm haar tweede doelpunt waardoor Nunspeet weer terug kwam in de wedstrijd (4-5). Met nog twee minuten en ongeveer dertig seconden te spelen kreeg Shannon van Zelm een U20. Proteus wist ook deze man meer goed te benutten (4-6). Aan de andere kant kregen onze dames ook de kans om een man meer situatie goed uit te spelen en dit keer deden ze dat ook. Marit Bonestroo maakte de 5-6. In de laatste acht seconden van de derde periode scoorde Marit Bonestroo de gelijkmaker (6-6).

Na een minuut spelen in de laatste periode werd keepster Esmay Lokhorst eruit gestuurd. Een doelpunt van Proteus was het resultaat (6-7). De dames lieten zich echter niet op hun kop zitten en kwamen na een benutte man meer situatie weer goed terug in de wedstrijd. Maud Hamer maakt haar eerste doelpunt van de wedstrijd (7-7). Helaas mocht het harde werk niet baten, want in de laatste 38 seconden van de wedstrijd besliste Proteus de wedstrijd. Daar kwam een eindstand met één doelpunt verschil uit voort: 8-7 in het voordeel van Proteus.

Gelukkig blijven de dames nog steeds op dezelfde plaats in het klassement staan. Met 8 punten achterstand op de nummer 9 en twee punten voorsprong op de nummer 11.