Voor de wedstrijd van gisteren waren de dames naar Culemborg afgereisd om tegen de Meer 1 te spelen. De Meer staat 2e met 5 punten achterstand op de Houtrib. Onze dames staan net als vorige week nog op de 10e plaats in het klassement.

Na één minuut gespeeld te hebben wist de Meer op voorsprong te komen (1-0). Toch lieten de dames merken dat ze zich niet zo makkelijk op hun kop laten zitten, Gerzinda Hofman scoorde de 1-1 een paar minuten daarna. In de laatste halve minuut van de eerste periode werd er door de Meer nog de 2-1 gemaakt. Maud Hamer scoorde met nog 11 seconden op de klok de gelijkmaker (2-2).

In de tweede periode kregen de dames al snel een man meer situatie, maar daar werd helaas niet uit gescoord. Wel maakte de Meer daarna de 3-2. Kort na de 3-2 werd Gerzinda Hofman naar de kant gestuurd en wist ook de Meer de man meer situatie niet te benutten. In de laatste seconde van de eerste periode maakte de Meer nog wel van grote afstand de 4-2 door een inschattingsfoutje van keepster Esmay Lokhorst.
Met een goed gevoel gingen de dames periode 3 in, maar de Meer scoorde al snel hun 5e doelpunt en kort daarna ook het 6e doelpunt. In de 4e minuut van de derde periode werd keepster Esmay Lokhorst met een U20 naar de kant gestuurd. Uit deze man meer situatie volgde een doelpunt voor de Meer (7-2). Ook daarna wist de Meer verder uit te lopen en bouwden ze een voorsprong op van 7 doelpunten verschil (9-2). Toch wisten ook onze dames nog te scoren en maakte Esla Shokir de 9-3. In de laatste minuut van de derde periode kreeg Nunspeet helaas een strafworp tegen en deze werd goed benut door de Meer (10-3).

In de laatste periode werd Shannon van Zelm eruit gestuurd en weer wist de Meer de situatie goed te benutten door te scoren (11-3). Ook Maud Hamer werd er in de laatste periode uitgestuurd en weer scoorde de Meer (12-3). De Meer liep daarna alleen maar verder uit en de eindstand was 14-3.

De dames blijven daarmee gewoon op de 10e plaats staan in het klassement met 6 punten verschil op de nummer 9 en één wedstrijd minder gespeeld.