In De Stentor van 28 november 2014 staat een bericht over de uitkomsten van het  second opinion onderzoek rondom zwembad De Brake.

Het nieuwbouw scenario komt daarbij als winnaar uit de bus.

De kosten van renovatie zijn geschat op € 7,6 miljoen, het zwembad kan dan slechts 20 jaar mee (kosten per jaar € 380.000). De kosten voor nieuwbouw zijn geschat op € 14,5 miljoen het zwembad kan dan weer 40 jaar mee (kosten per jaar € 362.500).

De werkgroep die hier een gedegen onderzoek naar heeft gedaan trekt in het rapport de conclusie dat NIEUWBOUW het beste is, waarom er dan nu een commissie voorstel voor RENOVATIE ligt is ons een raadsel!

Wij begrijpen het niet! U wel . . . . ?

Zwemmen is immers een sport die door alle leeftijden beoefend kan worden en die naast prestatief ook erg goed recreatief kan worden bedreven. Groepsbeoefening door doelgroepen (bijvoorbeeld senioren- en ouder- kindzwemmen en andere culturen) bevordert daarnaast sociale cohesie en ontmoeting.

De KNZB heeft in dit kader het initiatief genomen tot de ontwikkeling van een hoogwaardig, innovatief en bovenal duurzaam zwembadconcept (gewoon zwemmen 2521). Dit concept schept optimale voor­waarden voor Publiek Private Samenwerking en maatschappelijk verantwoorde zwembadexploitaties met maximale verantwoordelijkheid voor verenigingen ondersteund door professioneel kader.

In de totstandkoming van het zwembadconcept heeft de KNZB zich laten bijstaan door professionele en zeer ervaren partners op het gebied van ontwikkeling, exploitatie, uitrusting en energiehuis­houding

Kom op gemeente Nunspeet laat zien dat in onze gemeente ook een hoogwaardig, duurzaam en multifunctioneel zwembad ontwikkeld kan worden als antwoord op de steeds duurder wordende zwemvoorzieningen in Nederland. Uitgangspunt hierbij moet zijn het zwembad te ontwikkelen vanuit de exploitatie. Te realiseren door de ontwikkeling van een slim gebouw, met minder energie verbruikt en met lage onderhoudskosten, een voorspelbare programmering en slim gebruik maken van lokale samenwerkingspartijen.

Het volledige artikel uit De Stentor is bijgevoegd.

zwembad