De thuiswedstrijd tegen de koploper stond voor de dames gisteren op het programma. In de uitwedstrijd tegen Lelystad hebben de dames met 11-3 verloren. De Houtrib staat bovenaan in het klassement en Nunspeet op plaats 9.

Nunspeet begon sterk in de eerste periode, maar kwam helaas halverwege toch op een 0-1 achterstand. In deze periode wisten de dames ook niet meer te scoren.

In de tweede periode kon Nunspeet een man meer situatie benutten en maakte Margriet Troost de 1-1. Aan het einde van deze periode wist Lelystad ook nog een doelpuntje te maken en kwam daarmee op een 1-2 voorsprong.

In het begin van de derde periode werd Margriet Troost er met een U20 uitgestuurd. Lelystad benutte de man meer goed en maakte snel daarna een doelpunt. Daarmee was de stand 1-3 in het voordeel van de Houtrib.

De Houtrib maakte al snel in het begin van de vierde periode een doelpunt (1-4). En kort daarna werd ook de 1-5 gemaakt. Tot twee keer toe kreeg Nunspeet nog een man meer, maar hieruit wist Nunspeet niet te scoren. Lelystad maakte nog de 1-6 en kort daarna werd Margriet Troost er voor de tweede keer uitgestuurd. De Houtrib wist uit deze man meer situatie te scoren en zette daarmee de stand op 1-7. De 1-8 viel in de laatste dertig seconden, maar er viel niet alleen nog een doelpunt voor Lelystad. Aïsha Shokir wist met nog 8 seconden op de klok een doelpunt te maken en dat bracht de eindstand op 2-8 in het voordeel van De Houtrib.

De dames moeten hun 9e plaats inleveren en staan nu op de 10e plaats in het klassement.