Veertien zwemmers van onze club reisden afgelopen zaterdag af naar het zwembad in Lelystad om deel te nemen aan de derde Miniorenwedstrijd van dit seizoen. Sommige afstanden werden voor het eerst door onze jonge leden gezwommen met groot succes. Van de 32 starts werden er 14 in een persoonlijk record omgezet.

Tim van Erven, Mirte Leeflang, Belle Veersma, Wilhelmientje Ramobnnet zwommen voor het eerst de 100m wisselslag. Hendrie Mulder, Rebecca Hack, Elianne Nijhof en Lieve Ubink zwommen voor het eerst de 200m wisselslag. Daarnaast zwommen Sanne van Hoek en Wilhelmientje Rambonnet zwommen voor het eerst de 400m vrije slag. Het was een wedstrijd vol met nieuwe ervaringen. Ondanks al deze nieuwe ervaringen werd Mirte Leeflang derde op de 100m wisselslag en Rebecca Hack tweede op de 200m wisselslag.

Een tweede plaats was er voor Sterre Veersma op de 200m wisselslag en Belle Veersma op de 50m vrij. Mirte Leeflang en Rebecca Hack wisten ook nog een derde plaats te behalen op de 50m vrij. En ook Sterre Veersma viel nogmaals in de prijzen en werd derde op de 200m rugslag.

En wat waren onze jongste zwemmers op stoom, zo wist Liza van der Weyden haar PR op de 100m wisselslag met wel bijna 30 seconden te verbeteren! Max Vlijm verbeterde zijn PR op de 200m wisselslag met een prachtige 15 seconden. Danny Rekers zwom op de 200m rugslag 13 seconden sneller en Samantha Hack heeft haar PR verbeterd met 10 seconden op de 200m rugslag.

Al met al een zeer goede wedstrijd!

minioren 24-01-2015