Aan het eind van afgelopen seizoen heeft jeugd ondscoach Zeno Reuten zestien jongens (drie keepers en dertien spelers) van de jaargang 2000-2001 geselecteerd voor een kort maar intensief zomerprogramma in Zeist met als afsluiting een oefenstage met Duitsland in Iserlohn.

De jongens hebben van 4 tot en met 6 juli in totaal 15 uur in het water gelegen om te trainen en te spelen met de Duitse selectie van dezelfde jaargang. Elke trainingseenheid van 3,5 uur werd afgesloten met een wedstrijd van 4 x 8 minuten. De fysiek sterke en fitte Duitse selectie maakte in de eerste wedstrijd korte metten met Jong Oranje: 15-7.

De twee wedstrijden op zaterdag gaven aan dat de jongens van Zeno Reuten snelle leerlingen zijn: de resultaten maar vooral het spel gaven een duidelijke opwaartse lijn aan. Zaterdag wonnen de Duitsers nog ‘slechts’ met 13-10 en 11-9 en met de gelijke stand op zondag (10-10) kon er met een voldaan gevoel teruggekeken worden op een zeer leerzame eerste internationale ervaring voor de jonge talenten.

Zeno Reuten en zijn assistent-coach Jesse Koopman waren met de volgende selectie naar Iserlohn afgereisd: de keepers Sven Kuijpers (Het Ravijn), Lennart Drost (Het Ravijn) en Job van As (Polar Bears) en de spelers Angelo Corver (ZV de Zaan), Tanner Ayden (UZSC), Joep de Jong (UZSC), Niels Hofmeijer (WS Twente), Phil Brantjes (ZV de Zaan) Sasha v/d Donk (ZPB H&L Productions), Olivier Smits (VZC E&P), Tiber Fousenek (SG De Amer), Joren Hanselaar (Brandenburg), Stan de Mey (AZC), Dano de Mey (AZC), Sebastiaan Hessels (UZSC) en Benjamin Hessels (UZSC).

Op de foto: de Nederlandse en Duitse ploeg bijeen.

Ned-Dui